Økologisk

2016 Avondale Anima Chenin Blanc

Sydafrika
H16
3/4 ltr.
DKK 239,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Fyldig og elegant aroma af melon, lime og små hint af honning. En tæt vin på tungen med friske, frugtige præg af stikkelsbær, kvæder og ferskener bundet sammen af en flot mineralitet.
Specifikationer
Leverandør
Avondale
Land
Sydafrika
Underområde
Paarl
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Chenin Blanc
Fadlagring
H16
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Oste - milde
Tapas
Risotto
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
’Terra Est Vita’ er latin og betyder ’Jord er liv’. Samtidig er det den sydafrikanske vinproducent Avondales meget velvalgte slogan

Avondale er rigt på dyrearter og planteliv. Hele 13 jordtyper, lige fra tyk, mørk og leret jord til nedbrudt granit og sandsten, jord fyldt med klippestykker og jord helt uden de mindste småsten, er helt bogstaveligt grobund for vinene. Samtidig vokser en lang række livgivende planter, blomster og urter, som sikrer en naturlig flora, og at sunde mikroorganismer kan leve.
Men det helt særlige ved Avondale er, at en flok ænder vralter rundt mellem vinstokkene, hvor de spiser snegle, der ellers er skadelige for  inproduktionen. Det er ret hyggeligt, men faktisk også meget effektivt og det sikrer, at der ikke er brug for sprøjtegifte. De sunde, naturlige forhold sikrer, at mange former for liv trives. Det har den konkrete fordel, at produktionen på Avondale bliver mindre sårbar, og at jorden hurtigt regenererer sig selv.
Avondale bruger ikke kunstige tilsætninger og bruger tyngdekræften i stedet for pumper, når vinen transporteres rundt i tre etager topmoderne produktionsfaciliteter. På den måde bliver vinen ikke oxideret. Al gæring er på samme måde helt naturlig og i overensstemmelse med certificeringer ift. økologiske gæringsmetoder.
Fyldig og elegant aroma af melon, lime og små hint af honning. En tæt vin på tungen med friske, frugtige præg af stikkelsbær, kvæder og ferskener bundet sammen af en flot mineralitet.
De håndplukkede, økologiske druer blev presset i hele klaser og gæret ved naturlig gæring i amforaer, som vinen krop og længde. Efter gæring har den ligget på bærme i 12 måneder.