2016 Abadia de San Campio Albarino

Spanien
3/4 ltr.
DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
En strålende hvidvin, livlig og med masser af intensitet i frugten. Albariño-druen skinner igennem med masser af grønne æbler, hvid fersken, blomster samt friske citrus- og frugter. Den fyldige frugt balanceres af sprød og fin afstemt syre. Som født til skaldyr!
Specifikationer
Leverandør
Bodegas Terras Gauda S.A.
Land
Spanien
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Albarino
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier/Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Salater
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Groft sagt, så er Rias Baixas i disse år centrum for Spaniens bedste og mest fascinerende hvidvine. Her laver Bodegas Terras Gauda fantastisk klassisk og flot Albariño med 100% fokus på vine, der afspejler det unikke og kølige terroir. Og sikken et sted! Rias Baixas ligger i Galicien, altså i den nordvestlige del af Spanien. Området er ulig noget andet sted i Spanien. Det skyldes primært regionens beliggenhed tæt på kysten ved Atlanterhavet. Klimaet er her mere køligt, og der falder meget mere nedbør (op til 1800 mm om året) sammenlignet med andre steder i Spanien, hvor varme og vandmangel ofte er en udfordring. De kystklimatiske forhold er med sine moderate temperaturer grunden til, at Albariño giver så fantastiske resultater. Den afkølende Atlanterhavs-vind giver veldefineret og pågående vine med livlig syre, stor aroma og sprød karakter.

Bodegas Terras Gauda råder over hele 160 hektar. Målet har fra starten været at frembringe de bedste resultater på områdets lokale druesorter, som er helt særlige for Rias Baixas. Albariño er uden diskussion stjernen i området. Men en del af husets filosofi er også at blande druen med traditionelle varianter som Loureiro og Caino Blanco. Sidstnævnte drue har været tæt på at uddø. De tilføjer begge en ekstra og helt særlig dimension, som giver en uforlignelig og imponerende kompleks karakter til vinen. Terras Gauda ligger i O Rosal dalen, hvor huset blev grundlagt i 1989 – ét år efter Rias Baixas fik sin DO-klassifikation. Huset så et enormt potentiale i det unikke terroir samt arbejdet med de traditionelle druesorter. O Rosal er ét af de vigtigste underområder i Rias Baixas. Her bliver druerne dyrket på små terrasser på skråninger, der overser Miño floden og Vinho Verde-regionen i Portugal(Minho). Vinene lagrer udelukkende på rustfrie ståltanke for at bibeholde den aromatiske og friske karakter. Der arbejdes kun med naturlig gær fra egne udvalgte vinmarker.

Denne vin er lavet på 100% Albariño. Druerne bliver dyrket på Terras Gaudas højeste beliggende vinmarker, som, kombineret med kølige nætter, giver en langsommere modning af frugten. Det er med til at bevare den friske syre samt de fine aromaer i druerne. Altså giver det en lækker sprød og livlig vin med fantastisk intensitet i frugten.
En strålende hvidvin, livlig og med masser af intensitet i frugten. Albariño-druen skinner igennem med masser af grønne æbler, hvid fersken, blomster samt friske citrus- og frugter. Den fyldige frugt balanceres af sprød og fin afstemt syre. Som født til skaldyr!
Mosten gennemgår 6 timers skindkontakt på rustfrie ståltanke under meget lave temperaturer. Det tilføjer ekstra tekstur, intensitet samt flere smagsnuancer. Herefter går den alkoholiske gæring i gang.