2015 Von Unserm Rheingau Pinot Noir, Qualitätswein

Tyskland
Rheingau
0,75 ltr.
DKK 200,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Forfriskende og let med lyse bær og masser af frugt.
Specifikationer
Leverandør
Balthasar Ress
Land
Tyskland
Område
Rheingau
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
0,75 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Firmaet Balthasar Ress blev grundlagt i 1870 ved byen Hattenheim. Oprindeligt startede det som et hotel med tilhørende vinmark, men gennem flere generationer har firmaet videreudviklet og specialiseret sig, så det i dag er et af de førende vinhuse i Rheingau. Firmaet ledes af 4. generation ved Stefan Ress. Sønnen Christian Ress er nu gået i ”cheflære”, så han på længere sigt kan overtage firmaet.

Weingut Balthasar Ress ejer ca. 34 hektar vinmarker, hvoraf ca. 90% er fordelt på de bedste marker omkring byerne Hattenheim og Rüdesheim. Husets samlede vinproduktion udgør knap 25.000 kasser fordelt på forskellige kvaliteter.

Schloß Reichartshausen, som man overtog i 1978, har nogle af de bedste marker og hører til blandt husets stoltheder. Vinene herfra er naturligvis også i den typiske Balthasar Ress-stil, men de er særligt kendte for at være meget - næsten overvældende - overdådige med stor elegance.

Balthasar Ress er medlem af Charta-sammenslutningen i Rheingau, – en eksklusiv forsamling af de dygtigste og mest prestigefyldte vinhuse, der har valgt at stå sammen for at vise vejen, når man vil kombinere/udnytte vinens kvaliteter til gastronomi. Ligeledes er Balthasar Ress medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikats Weingüter), som tæller de ca. 200 bedste tyske vinhuse
Balthasar Ress har brugt betegnelsen Von Unserem siden 1870. Betegnelsen dækker idag ligesom dengang over nogle af husets bedste aftapninger. Man henter udelukkende druerne til denne aftapning fra husets egne marker. Her er man istand til at kontrollere alle skridt i vindyrkningen lige fra at knoppernes  frembrud om foråret til høsten om efteråret.  Druerne til Von Unserem Spätburgunder høstets først, når mosten fra druerne har opnået et sukkerindhold svarende til 74 Ochle.
Vinene er da også imponerende når den i glasset viser sig med sin lette krystalklare farve og sin lette friske, frugtrige duft. Et godt eksempel på, at der også laves flotte rødvine i Tyskland.
Forfriskende og let med lyse bær og masser af frugt.
13. juli 2018
5 STJERNER af Anders Halskov i Jyllands Posten
Dagens tema er ”sommerrødvin”. Ikke at der er en officiel definition på den betegnelse. Men måske kan vi enes om, at det er rødvine, der i afkølet form gør sig godt i varmen og alligevel tilfredsstiller din for tiden umættelige rødvinstrang.

Mit sommerlige råd til dig er at gå efter relativt tanninsvage vine. Pinot noir a.k.a spätburgunder a.k.a pinot nero er et godt bud, og testen har da også en pæn del vine på den drue.


"Frisk og indbydende næse af jordbær og hø. Mundvandsprovokerende frisk vin, der er stram og saftig. Perfekt sommerdrue."
Når druerne er blevet presset, chaptaliseret mosten, så der opnåes en potential alkohol på 12 %. Efterfølgende foretages al vinifikation på rustfrie ståltanke for at bevare vinens renhed og frugt.