2015 Vacqueyras, 3/4 ltr., Delas Freres, AOP

Frankrig
Rhône
3/4 ltr.
DKK 169,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Mørklødet og dyb farve, superkoncentreret duft og smag med et væld af nuancer, der følges op af en lang, ædel eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Vacqueyras
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
60% Grenache Noir
20% Syrah
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Vacqueyras-appellationen har i mange år ligget hen i international ubemærkethed, hvorimod lokale og turister begejstret har nydt vin fra denne, lille oversete appellation. Efter Vacqueyras i 1990 opnåede AOC status er efterspørgslen steget meget, og vinene anerkendes i dag internationalt på linie med Gigondas og Châteauneuf-du-Pape. Stilen i Vacqueyras er dog lidt mere vinøs og rustik.
Mørklødet og dyb farve, superkoncentreret duft og smag med et væld af nuancer, der følges op af   en lang, ædel eftersmag.