2015 Roserock Pinot Noir

USA
Oregon
10 mdr.
3/4 ltr.
DKK 375,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Det var kun et spørgsmål om tid, før familien Drouhin ville søge efter nye steder at udforske og producere vin. Med Drouhins enorme talent og succes, så hvorfor ikke? Familien Drouhin skal man holde øje med, de er altid i konstant i udvikling og kompromisløse i bestræbelserne på at producere de absolut bedste kvaliteter af Pinot Noir og Chardonnay. Det må være en Bourgogne-tankegang! Der er så meget potentiale, men allerede nu byder vine sig til. Burgundisk og med sødmefulde bær i duften. Floral med modne røde bær og silkebløde tanniner. Lang eftersmag med jordbær, hindbær og lettere krydret. Prøv den bl.a. til kalvekødsretter.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Drouhin
Land
USA
Område
Oregon
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
10 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Alkohol
14,10%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Domaine Drouhin Roserock er det nyeste kapitel i Drouhin historien. Domaine Drouhin Oregon, der har sine rødder i Bourgognes Côte d’Or og Chablis, begyndte sit amerikanske eventyr i Dundee Hills i Williamette Valley i 1987 og strækker sig nu til Eola-Amity Hills. Et område med et unikt terroir. Gammel vulkansk jordbund, sørger for god dræning. Kombineret med køligt klima gør det området til et af de mest spændende i Oregon.

Véronique og hendes bror Philippe Drouhin, som har ansvaret for arbejdet i vinmarken, havde længe været på udkig efter det helt rigtige sted at udvide vinproduktionen. Men det var først, da det blev muligt at købe Roserock – en meget velanset vinmark - at de sprang til. De vidste, der kunne laves fantastisk vin her, og frugten herfra har førhen forsynet nogle af de bedste producenter i området. Véronique og hendes bror går ikke på kompromis med noget, og alting bliver naturligvis gjort med en certificeret bæredygtig produktion.

Roserock er ikke en del af Domaine Drouhin-serien, da man ønsker, det skal være et selvstændig brand. Vinene har dog Drouhins fingeraftryk, hvilket tydeligt kan smages. Vinene er præcise med en fantastisk ren frugt og med begrænset brug af fad. Her er ingen grund til at gemme noget væk med for meget egetræ.

Roserock er en ekstraordinær vinmark, som ligger i den sydlige del af Eola-Amity Hills. Sommerdagene er varme og tørre, men en kølig brise fra Stillehavet sørger for, at druerne modner langsommere og derved opnår en perfekt phenolisk modning. Sammenlignet med Dundee Hills så modner druerne i Eola-Amity Hills én til to uger senere, hvilket Vérnonique ser som en klar fordel ift. høsten. Det giver en vin med et mere elegant og charmerende udtryk samt et lavere alkoholniveau, som ikke overdøver den fine frugt. Præcis som god Pinot Noir skal smage! Pinot Noir Roserock kommer 35 forskellige parceller i vinmarken. Hver parcel bliver vinificeret for sig, så Véronique Drouhin kan skabe sig et billede af, hvordan kvaliteten er hvert sted før der udvælges parceller til blendet.
Det var kun et spørgsmål om tid, før familien Drouhin ville søge efter nye steder at udforske og producere vin. Med Drouhins enorme talent og succes, så hvorfor ikke? Familien Drouhin skal man holde øje med, de er altid i konstant i udvikling og kompromisløse i bestræbelserne på at producere de absolut bedste kvaliteter af Pinot Noir og Chardonnay. Det må være en Bourgogne-tankegang!

Der er så meget potentiale, men allerede nu byder vine sig til. Burgundisk og med sødmefulde bær i duften. Floral med modne røde bær og silkebløde tanniner. Lang eftersmag med jordbær, hindbær og lettere krydret. Prøv den bl.a. til kalvekødsretter.
92 POINTS
14. august 2019
92+ POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"Pale ruby-purple colored, the 2015 Roserock Pinot Noir is a little closed at this youthful stage, offering delicate red cherry and raspberry leaf notes over hints of black pepper and lavender. Medium-bodied, the palate offers firm, chewy tannins and a lively backbone to support the red berry and cedar-laced flavors, finishing long with a nice toastiness."
Druerne bliver håndplukket fra ejendommens 35 parceller og nøje selekteret og individuelt gæret. Alle druerne bliver afstilket. Efterfølgende bliver vinen lagret i 11 måneder i 20% nye franske egetræsfade.