2015 Quinon de Valmira

Spanien
Rioja
20 måneder
3/4 ltr.
DKK 2.800,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Fængslende aroma af vilde urter, frugt og blomster indleder en stor vinoplevelse. Vinen fylder hele munden med en dyb, mineralsk og harmonisk nærmest umami-præget smagspalet og en næsten uendelig eftersmag
Specifikationer
Leverandør
Alvaro Palacios
Land
Spanien
Område
Rioja
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Garnacha
Fadlagring
20 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Vildt (fugle)
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Alvaro Palacios er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine.

Alvaro Palacios er ud af en børneflok på 9 børn, og hans forældre var dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne have valgt at blive boende og overtage driften af vingården, men i stedet rejste han til Bordeaux, hvor han blev
uddannet som ønolog for efterfølgende
at arbejde for Moueix-familien på Château Petrus.

Da Alvaro kom hjem til Spanien igen, tog han til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagligt var kendt for produktion af bulk vin. Da vinmarkerne kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker.

I 1990 købte Alvario sin første vinmark, Finca Dofi, med det mål at fremstille en krydsning mellem Pétrus og La Grange. I 1993 købte han efterfølgende prestigemarken l'Ermita, som var beplantet med mellem 60 og 100 år gamle vinstokke, der ikke var podet på amerikanske rødder.
Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvaro Palacio med deres roser, og denne meget positive kritik fortsætter.

I 2000 spurgte Alvaros far, om han ville overtage den daglige ledelse på vingården i Rioja, og fristelsen til at kunne lede vingården uden indblanding var for stor.

Det første skridt var at opgive "negociant"-forretningen, da Alvaro mente, at man med over 100 ha vinmarker ikke havde brug for andres druer. Han implementerede også økologi i vinmarkerne, og udbyttet blev sænket betydeligt. Efterfølgende begyndte han at arbejde vinmarkens terroir og opdelte derfor vinproduktionen i flere forskellige cuvéer.

Og resultatet udeblev ikke: Rioja i verdensklasse!

Propiedad laves af de bedste druer fra ejendommen. En vin som til fulde illustrerer, hvor langt man kan gå, hvis man kun bruger den bedste frugt og samtidig holder udbyttet nede. I dette tilfælde på 25 hl. pr. ha.
Fængslende aroma af vilde urter, frugt og blomster indleder en stor vinoplevelse. Vinen fylder hele munden med en dyb, mineralsk og harmonisk nærmest umami-præget smagspalet og en næsten uendelig eftersmag
97 POINTS
1. november 2019
97 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"I was really curious to taste the 2015 Quiñón de Valmira from bottle, as the sample I tasted in the summer of 2016 reminded me of a Trousseau from Jura! They now tell me the other variety that is planted intermixed with Garnacha, which might contribute some 5% to the blend, is Tinta Velasco. It's sourced from one single vineyard on limestone-rich soils at 626 meters in altitude, planted 31 years ago and farmed organically. The grapes were hand-picked on September 28th, the bunches destemmed and the grapes crushed and put to ferment in an oak vat with indigenous yeast and manual pigéage for some 39 days. It has a captivating nose of wild herbs, fruit and flowers. The palate has incredibly deep flavors, pungent, mineral, fragrant, precise, chiseled and symmetric, pleasurable, harmonious and really impressive. Malolactic was in barrique and the élevage in 600-liter oak casks called bocoyes for 20 months. It's somehow austere, with umami/mineral sensations and nicely textured. It lingers in your mouth forever."
97 POINTS
14. august 2019
97 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
96 POINTS
14. august 2019
96 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"A delicate yet complex red with perfumes of strawberries and flowers. Medium body, ultra-fine tannins and bright acidity. Thelength and beauty is so impressive. Great mouthfeel and depth. Drink or hold."