2015 Propiedad H. Remondo

Spanien
Rioja
12 mdr
3/4 ltr.
DKK 299,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Intens duft af mørke kirsebær, tobaksblade og peber med lette toner af egetræ. Smagen er intens, fyldig, kompleks og vedvarende. En stor vin!
Specifikationer
Leverandør
Alvaro Palacios
Land
Spanien
Område
Rioja
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
40% Grenache Noir
45% Tempranillo
Fadlagring
12 mdr
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Tempranillo / Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine.

Alvaro Palacio er ud af en børneflok på 9 børn, og hans forældre var dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne have valgt at blive boende og overtage driften af vingården, men i stedet rejste han til Bordeaux, hvor han blev
uddannet som ønolog for efterfølgende
at arbejde for Moueix-familien på Château Petrus.

Da Alvaro kom hjem til Spanien igen, tog han til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagligt var kendt for produktion af bulk vin. Da vinmarkerne kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker.

I 1990 købte Alvario sin første vinmark, Finca Dofi, med det mål at fremstille en krydsning mellem Pétrus og La Grange. I 1993 købte han efterfølgende prestigemarken l'Ermita, som var beplantet med mellem 60 og 100 år gamle vinstokke, der ikke var podet på amerikanske rødder.
Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvaro Palacio med deres roser, og denne meget positive kritik fortsætter.

I 2000 spurgte Alvaros far, om han ville overtage den daglige ledelse på vingården i Rioja, og fristelsen til at kunne lede vingården uden indblanding var for stor.

Det første skridt var at opgive "negociant"-forretningen, da Alvaro mente, at man med over 100 ha vinmarker ikke havde brug for andres druer. Han implementerede også økologi i vinmarkerne, og udbyttet blev sænket betydeligt. Efterfølgende begyndte han at arbejde vinmarkens terroir og opdelte derfor vinproduktionen i flere forskellige cuvéer.

Og resultatet udeblev ikke: Rioja i verdensklasse!

Propiedad laves af de bedste druer fra ejendommen. En vin som til fulde illustrerer, hvor langt man kan gå, hvis man kun bruger den bedste frugt og samtidig holder udbyttet nede. I dette tilfælde på 25 hl. pr. ha.
Intens duft af mørke kirsebær, tobaksblade og peber med lette toner af egetræ. Smagen er intens, fyldig, kompleks og vedvarende. En stor vin!
13. september 2018
4 STJERNER - 94 POINT af Morten Bundgaard i Jyllands-Posten
"Underskøn 100 pct. garnacha fra den østlige ende af Rioja. Slank, elegant og silkeblød struktur. Floral næse med søde hindbær, blomme og knuste anisfrø. Aromatisk dyb og veldefineret med lækkert greb i munden med liflig syre, der sikrer en nærmest burgundisk luftighed og præcision. De bløde tanniner trækker eftersmagen i langdrag."
94 POINTS
14. august 2019
94 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"A pure garnacha that shows´incredible depth and freshness with strawberry and berry character. Plush on the entrance, it turns precise and focused at the finish. Vivid and bright. Drink now."
Druerne håndplukkes, og mosten vinificeres traditionelt med efterfølgende lagring i 12 måneder på nye fade af fransk egetræ.