2015 Piesporter Golftröpfchen GG, Riesling Grosses Gewächs

Tyskland
Mosel
10 måneder
3/4 ltr.
DKK 325,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Citronskal, ferskener, solbær og kumquat og en let, mineralsk fornemmelse af røg i aromaen. Den tørre mundfylde er fyldig og med et krydret touch af solbær og modne stenfrugter. men samtidig elegant og med en blød syre og en let saltet mineralitet.
Specifikationer
Leverandør
Weingut Reinhold Haart
Land
Tyskland
Område
Mosel
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2015
Drue
100% Riesling
Fadlagring
10 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Fisk - lys
Lyst kød
Fisk - fede
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Piesporter har gennem de seneste tre årtier været et smertensbarn i Tyskland. Ikke pga. af den generelle kvalitet af terroiret, men fordi enkelte centralkooperativer opkøbte en masse billig most af druer, der var produceret og høstet med det absolut maksimale udbytte. Disse druer blev som regel høstet i det flade bagland og ikke fra parcellerne omkring Piesport by. Ikke desto mindre var de med til at trække, ikke alene Piesporter-navnet, men også hele Tysklands omdømme gennem sølet gennem 1980’erne og 1990´erne, og først nu er vi begyndt at se en stagnation i salget af disse vine.
Denne udvikling kæmpede Theo Haart som ejer af Weingut Reinholt Haart aktivt imod. Han ejede og ejer stadig størstedelen af Piesports bedste vinmarker og laver vin, som står i et direkte modsætningsforhold til vinene fra centralkooperativerne.
I alt ejer og opdyrker Reinhold Haart 8 ha vinmarker, som udelukkende er tilplantet med Riesling. Hans bedste vinmarker er klart Piesporter Goldtropfchen og Wintricher Ohlingsberg, men bare hans basis Riesling Trocken giver et forrygende indtryk af husets formåen.
Reinholt Haart er medlem af den prestigefyldte organisation VDP, og i 2007 blev han kåret som Årets Vinbonde af den toneangivende vinguide Gault Milleau.
Citronskal, ferskener, solbær og kumquat og en let, mineralsk fornemmelse af røg i aromaen. Den tørre mundfylde er fyldig og med et krydret touch af solbær og modne stenfrugter. men samtidig elegant og med en blød syre og en let saltet mineralitet.
De håndplukkede druer er blevet nænsomt knust og macereret i 12 timer før de er blevet presset. Efter endt gæring på gamle egetræsfade på vildgær er vinen blevet filtreret og hældt på flasker ti måneder efter høsten.