2015 Pian delle Vigne Brunello di Montalcino, DOCG, Antinori

Italien
Toscana
3/4 ltr.
DKK 499,00
Udsolgt på web – Men tjek i en af vores mange butikker
Forventes på hovedlager igen: 05-08-2020
Smagskommentar
2015-årgangen af Pian delle Vigne er en intens rubinrød farve. Aromaen er kompleks og kendetegnet ved noter af moden rød frugt og violer ledsaget af aromaer af tørrede blomster, kakao, kirsebær i spiritus og krydderier som oregano og merian. Ganen er elegant, fyldig og kompleks med bløde og saftige tanniner. En friskhed opfattes i aromaen og mærkes igen under selve smagningen.
Specifikationer
Leverandør
Marchesi Antinori S.P.A.
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Montalcino
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Sangiovese
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.

Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie.

Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner.

I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.

Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det 100.000.000 € dyre vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne.

Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv.

I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.
2015-årgangen af Pian delle Vigne er en intens rubinrød farve. Aromaen er kompleks og kendetegnet ved noter af moden rød frugt og violer ledsaget af aromaer af tørrede blomster, kakao, kirsebær i spiritus og krydderier som oregano og merian. Ganen er elegant, fyldig og kompleks med bløde og saftige tanniner. En friskhed opfattes i aromaen og mærkes igen under selve smagningen.
94 POINTS
29. maj 2020
94 point af James Suckling
94 POINTS
29. maj 2020
94 point i Wine Enthusiast
94 POINTS
29. maj 2020
94 point af Galloni
96 POINTS
29. maj 2020
96 point i Falstaff
Ved ankomsten til vinkælderen blev druerne afstilket og fik en blød presning for derefter at komme på temperaturstyrede, rustfrie ståltanke, hvor den alkoholiske gæring fandt sted. Kontakt med drueskallerne varede cirka 15 dage ved en temperatur på 28 ° Celsius. Efter den alkoholiske gæring kom vinen på egetræfad, hvor den begyndte sin modningscyklus. Efter mere end to års lagring forlod Pian delle Vigne fadene og gennemgik en længere tids modning på flaske.