Økologisk

2015 Moulin des Costes

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 240,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb, mørkerød farve. Duften har lette toner af fad, krydderier, mørke bær, lakrids og viol. Smagen er fyldig og afbalanceret.
Specifikationer
Leverandør
Domaines Bunan
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Bandol
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
Syrah
Mourvèdre
Cinsault
Grenache
Dyrkning
Økologisk
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Bandol-appellationen ligger ud til Middelhavet i det for danskerne så kendte område Provence. Appellationen har taget navn fra byens berømte havn, som har været et knudepunkt for udskibning af vin til resten af verden siden det 5. århundrede. I dag hører appellationen stadig blandt de bedste appellationer i Provence. Vinstokkene, der typisk er plantet på sydvendte terrasser, nyder godt af Middelhavsklimaet, som sikrer en stabil modning af druerne.

Domaine de Bunan Bandol hører i dag - sammen med Domaine de Tempière - blandt appellationens absolutte elite. Dette understreges af, at det anerkendte vinmagasin, WineSpectator, kårede Domainets Moulin des Costes Charriage 1998 som en af de 100 vine, man skulle prøve, inden man døde. Listen indeholdt yderligere navne som Mouton Rothschild 1945 og Gaja Sori Tilidin 1982...

Domainet blev grundlagt i 1961 af Poul og Pierre Bunan, som forelskede sig i domainet ved første øjekast. I dag deltager deres børn ligeledes i den daglige drift af domainet, så næste generation er allerede sikret.

Moulin des Costes er Bunans bedste serie, hvor druerne kommer fra domainets bedste terrasser, som er tilplantet med vinstokke, der har en gennemsnitsalder på 45 år.

Dyb, mørkerød farve. Duften har lette toner af fad, krydderier, mørke bær, lakrids og viol. Smagen er fyldig og afbalanceret.  
5. august 2019
5 STJERNER - 92 POINT af Niels Lillelund i Jyllands-Posten
"Den åbner let petillant – og yderst elegant; trods det rige år ser vi også druens feminine side. Dyb, sødmefuld, meget balanceret – allerede åben. Godt køb. 92 point."
Druerne afstilkes og presses, hvorefter mosten lægges på rustfrie ståltanke, hvor gæringen foretages over 21 dage. Derefter lægges vinen på træfade, indtil den tappes på flaske og frigives til salg.