2015 Mormoreto

Italien
Toscana
24 mdr.
3/4 ltr.
DKK 595,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb rubinrød farve. Rig, harmonisk og nærmest majestætisk duft, der følges op af en fyldig, blød smag, der holder længe i munden.
Specifikationer
Leverandør
Frescobaldi - Toscana
Land
Italien
Område
Toscana
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
25% Merlot
60% Cabernet Sauvignon
12% Cabernet Franc
3% Petit Verdot
Fadlagring
24 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet Sauvignon/Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Placeret forsvarsmæssigt godt på toppen af en klippe med udsigt over dalene og ved floden Arno, ligger slottet Nipozzano midt i en lille by af samme navn og omgivet af slottets vinmarker, der har æren for den store berømmelse idag.

I 1855 kom Marchese Vittorio degli Albizi hjem fra sit fødested i Bourgogne. Marchesen var i familie med de nuværende ejere og var ekspert i vindyrkning. Han introducerede druerne Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah og Pinot Noir til Nipozzano, og de dyrkes alle den dag idag.

Specielt Cabernet Sauvignon og til en vis grad Pinot Noir har nydt godt af mere end et hundrede års aklimatisering og kulturelle traditioner.

De danner, sammen med Sangiovese, grundstammen til de store toscanske vine, og udtrykker stadig personligheden i vinene fra ejendommen.

Mormoreto er navnet på en enkelt syd-østvendt vinmark, der med sine ca. 19 ha er beliggende 320 meter over havets overflade. Mormoreto er en "Predicato di Biturica", fremelsket på Cabernet Sauvignon druen. "Predicato" er en produktionsfilosofi, som på basis af den mest avancerede dyrkningsmæssige og økologiske viden omhyggeligt fastsætter grænserne for produktionsområdet, jordtypen, højden, klimaet og vinstokkenes eksponering, således at der kun tillades et produkt af højeste kvalitet.

Dyb rubinrød farve. Rig, harmonisk og nærmest majestætisk duft, der følges op af en fyldig, blød smag, der holder længe i munden.  
Hviler 18 måneder på egetræsfade og derefter 10 måneder på flaske inden frigivelse.