2015 Montagne

Frankrig
Sydfrankrig
12 mdr.
3/4 ltr.
DKK 279,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Storebror til Côte de Mer Rouge. Druerne kommer fra højere beliggende parceller med mere end 60 år gamle vinstokke. Lagringen på fade giver vinen pondus og tyngde.
Specifikationer
Leverandør
Domaine De La Rectorie
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Collioure
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
30% Carignan
30% Counoise
10% Mourvèdre
30% Grenache
Fadlagring
12 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Parcé-familien, der ejer Domaine de la Rectorie, kan vel bedst beskrives som den franske pendant til danske vinfamilie, Vinding-Diers. Hos Rectorie er det en vinbonde, en pianist og en fotograf, der er gået sammen om at videreføre den vingård, som deres fader grundlagde for mere end hundrede år siden. Jeg husker selv, da jeg for snart små 20 år siden besøgte domainet for første gang. Jeg var en ung slipseklædt mand, der var ved at træde min barnesko inden for vinens verden, og det var vel nok et af mine første professionelle besøg i den gode sags tjeneste.
Det var Marc Parcé, der åbnede porten. En stor hvidskægget mand, der ville have givet Skagenfiskerne kamp til stregen, når det kommer til autensitet. Han placerede mig i sin gamle Range Rover, og viste mig rundt på alle husets parceller. Det var vel første gang, jeg blev bekendt med et terrior, som jeg i dag betragter som værende Frankrigs mest komplekse. Parcellerne ligger med et væld af forskellige eksponeringer ud mod havet på skråninger hvis hældning, jeg kun har set matchet i Dourodalen og Mosel. De mange forskellige beliggenheder giver lige så mange forskellige typer af jordbund, mængde af sollys, temperatur og vinforhold.
Hvor terroiren i Bourgogne veksler fra mark til mark, så sker forandringen her meter for meter.
Efter den sidste parcel var beset, gik turen tilbage til huset og køkkenbordet foran pejsen.
Her blev der sat en solid bønnestuvning foran mig. Fra stuerne og værelserne ovenpå, væltede det frem med børn i alle aldre. Det gik op for mig, at familien var troende katolikker, og kombineres det med den gode og rigelige vin, så blev det til, hvad Marc mente måtte være 23 børnebørn!

Vi er meget stolte over at vinene fra Domaine de la Rectorie igen har indtaget en plads i vores sortiment. Skulle I have tid, så prøv at se nedenstående tre minutters filmkunst om domainet.
Den er skabt af den franske filmmager Yvan Schreck og giver straks lyst til at glemme alverdens baderåd og i stedet at svømme rundt i Middelhavet alt i mens at man drikker kølig banyuls. God fornøjelse. http://www.rectorie.com/galerie/
Storebror til Côte de Mer Rouge. Druerne kommer fra højere beliggende parceller med mere end 60 år gamle vinstokke. Lagringen på fade giver vinen pondus og tyngde.