2015 Lorcher Kapellenberg

Tyskland
Rheingau
18 måneder
3/4 ltr.
DKK 575,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Besnærende forspil med lette noter af rosmarin, timian og kirsebær. I ganen balancerende tanniner, frugt, let røg og et mineralsk underlag.
Specifikationer
Leverandør
Chat Sauvage
Land
Tyskland
Område
Rheingau
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
18 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Tapas
Risotto
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Chat Sauvage er kort og godt lig med store ambitioner og små mængder.
Ejeren, Günter Schulz, er en rigmand fra Hamburg med
en stor forkærlighed for Bourgogne, som under et besøg i Rheingau i 1992 fik ideen til at lave en vin, der var lige så god som det bedste fra Bourgogne.
For at et sådant vovestykke skulle kunne lykkedes, var Günter Schulz helt bevidst om, at intet kunne spares, og at det derfor kun var de bedste vinmarker, som var interessante til et sådant prestigeprojekt.
Det er dog sjældent, at den type mark kommer til salg, og det var derfor først i år 2000, at han købte sin først parcel på vinmarken Johannisberger Hölle.
Siden er det blevet til 7,5 ha fordelt over seks vinmarker, hvoraf der på 60% dyrkes Pinot Noir, på 35% Chardonnay og på 5% Riesling.
På Chat Sauvages vinmarker holdes udbyttet nede på ca. 1 kg druer pr. vinstok. Man er yderst selektiv med, hvilke druer der går i mosten, så der håndsorteres både ved selve plukningen og ved ankomsten til vineriet.
Efter presningen foretages førstegæringen på ståltanke, hvorefter vinen - såvel de grønne som de blå druer - lægges på franske egetræsfade i 18 måneder, mens den malolaktiske gæring finder sted.
Chat Sauvages samlede årsproduktion ligger på ca. 28.000 flasker, fordelt på seks forskellige rødvine, én hvid, én rose og én sekt.
Besnærende forspil med lette noter af rosmarin, timian og kirsebær. I ganen balancerende tanniner, frugt, let røg og et mineralsk underlag.
5. december 2019
4 stjerner af Thomas Rydberg på www.spritnyt.com
"Frugtig i næsen. Mørke bærnoter i smagen med ribs, røde kirsebær og vanilje. En anelse lukket i udtrykket. Pæn men lidt tør afslutning. "
20. september 2019
UGENS VINHIT på www.vinexpressen.dk
Ugens Vinhit kommer fra et af mine yndlingshuse i Rheingau, Chat Sauvage, og jeg har spurgt mig selv: what is not to like? Chat Sauvage laver bare toplækre vine

"Vidunderlig duft af friske kirsebær og blommesten. Ren, stilfuld og utrolig elegant pinot noir med en smooth textur og en syre, der springer flik flak på tungen. Meget burgundisk og overvældende god, tysk pinot. Ugens vinhit."


Vurderet ved tilbudspris 449,- pr. fl. ved køb af 2 flasker.