Økologisk

2015 Limited Cruice Collection, Reserva

Spanien
Penedès
3/4 ltr.
DKK 195,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 195,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot, lys og let gylden cava med masser af bittesmå bobler. Op mod næsen stiger en elegant aroma af moden frugt, hint af ristet brød og citrusfrugt. Blød mousse på tungen, hvor oplevelsen er rund, blød og samtidig frisk og frugtig. Bemærk at farven på flasken kan variere.
Specifikationer
Leverandør
Juve Y Camps Sa
Land
Spanien
Område
Penedès
Type/Farve
Champagne/mousserende
Årgang
2015
Drue
Macabeo
Parellada
Xarel-lo
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Champagne
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - milde
Grøntsagsretter
Fisk - fede
Sushi
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Bemærk at farven på flasken kan variere.

I den nordøstlige del af Spanien ved den catalanske middelhavskyst syd for Barcelona, finder man Penedés-området, Cava´ens hjemstavn.
Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Methode Traditionelle, det der tidligere blev kaldt Champagne-metoden. Grundvinen tilsættes således sukker og gær, hvorpå den tappes på tykke flasker for at gennemgå andengæring i minimum ni måneder. Jo længere tid vinen får lov til at ligge, desto flere smagsnuancer og finere mousse vil den færdige Cava opnå. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en art flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.

Firmaet Juvé y Camps, der blev grundlagt i starten af 1900-tallet, har siden da opnået ry for at være Spaniens bedste Cava-hus. Deres produktionsmetoder må dog også betegnes som absolut
kompromisløse - her skyes ingen midler for at opnå den bedste kvalitet. Med denne mentalitet kan det ikke undre nogen, at Juvé y Camps gang på gang roses til skyerne, for eksempel af vinskribenten Robert Parker, som kort og godt siger "...Den bedste producent af mousserende vin i Spanien er Juvé y Camps...".
Flot, lys og let gylden cava med masser af bittesmå bobler. Op mod næsen stiger en elegant aroma af moden frugt, hint af ristet brød og citrusfrugt. Blød mousse på tungen, hvor oplevelsen er rund, blød og samtidig frisk og frugtig.

Bemærk at farven på flasken kan variere.