2015 Langhe Pinot Noir

Italien
Piemonte
3/4 ltr.
DKK 240,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er fyldt med mørke kirsebær, roser og egetræ. Smagen er tæt med god frugt og fast syre, som skaber balance i vinen.
Specifikationer
Leverandør
G.D. Vajra
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barolo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Vildt
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo.
G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.
Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne.
På trods af sit elegante og kølige stil bør Vaira betragtes som en traditionalist for området, dog med visse modificationer da han bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8%).

Pinot Noir har altid været Aldos helt store passion. Selv om Dolcettodruen fra en vinbondes synsfelt er meget lig Pinot Noir, hvad angår dyrkning og produktion, er det alligevel ikke helt det samme, og måske netop derfor måtte Aldo også selv forsøge sig med den "ægte" vare.
Druerne er plantet i 497 meters højde, hvilket nedsætter modningen og forøger syreniveauet på høsttidspunktet, så resultatet bliver en mere aromatisk og velafbalanceret vin.
Man skal ikke sammenligne Vajras Pinot Noir med det, man kender fra Bourgogne - dertil er vinen alt for piemontesisk. Den er absolut helt sin egen, ganske som Aldo er helt sin egen. En Pinot Noir fortolket i Nebbiolo land.
Duften er fyldt med mørke kirsebær, roser og egetræ. Smagen er tæt med god frugt og fast syre, som skaber balance i vinen.
13. juli 2018
5 STJERNER af Anders Halskov i Jyllands Posten
Dagens tema er ”sommerrødvin”. Ikke at der er en officiel definition på den betegnelse. Men måske kan vi enes om, at det er rødvine, der i afkølet form gør sig godt i varmen og alligevel tilfredsstiller din for tiden umættelige rødvinstrang.

Mit sommerlige råd til dig er at gå efter relativt tanninsvage vine. Pinot noir a.k.a spätburgunder a.k.a pinot nero er et godt bud, og testen har da også en pæn del vine på den drue.


"Vild næse af Jenka-tyggegummi og ribs. Munden er let, saftig men krydret. Lidt tørre tanniner runder herlighederne pænt af. Seriøs sommersaft! "
Mosten udblødes med skallerne i 15-–20 dage ved temperaturer under 32 grader. Under udblødningen  finder den alkoholiske gæring sted, hvilket efterfølges af en malolaktisk, som finder sted under vinens 18 måneders lagring på 400-500 liters franske egetræsfade.