2015 Henry's Seven Barossa

Australien
South Australia
3/4 ltr.
DKK 325,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Fin og blød aroma, der behager næsen med vanilje og brombær. På tungen er vinen kompleks og saftig med flere noter af brombær og nelliker kombineren med en fin, balancerende syre.
Specifikationer
Leverandør
C.A. Henschke
Land
Australien
Område
South Australia
Underområde
Barossa Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
65% Syrah
5% Viognier
10% Mourvèdre
20% Grenache
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Bøf (på grillen)
Simreretter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Familieejede Henschke har gennem mere end hundrede år været en anerkendt og respekteret vinproducent. Men det var først da Prue og Stephen Henschke, som familiens 5. generation, overtog firmaet i 1979, at vinene steg fra national til international succes. Siden har familien modtaget et utal af udmærkelser og priser for deres vine, heriblandt "selvfølgelig" også udnævnelsen til Australiens bedste vin.

Grundstenene til succesen blev lagt i 1841, da den tyske emigrant Johann Christian Henschke ankom til South Australia. Han købte et lille stykke land og anlagde en farm, mens hans søn Paul, der var den vininteresserede, plantede de første vinstokke. Siden har tingene udviklet sig stille og roligt, så Henschke i dag råder over 100 ha udsøgte vinmarker. Markerne ligger, dels i 450 meters højde ved Keyneton by i Barossa Ranges, hvor også Henschkes vingård er placeret, dels i Eden Valley, hvor markerne er placeret endnu højere oppe. Den kølige beliggenhed og de specielle jordbundsforhold sammenholdt med de perfekte tekniske faciliteter og et dygtigt winemakerpar resulterer i eminente kvalitetsvine. Ubetinget mellem de bedste fra det australske kontinent.
Fin og blød aroma, der behager næsen med vanilje og brombær. På tungen er vinen kompleks og saftig med flere noter af brombær og nelliker kombineren med en fin, balancerende syre.
2. februar 2018
5 STJERNER af Mads Jordansen på www.winelab.dk
"Dyb duft af søde, modne brombær og vanilje. Fortættet og komplekst. Saftig mundfylde med masser brombær og nelliker. Fin syre især i afslutningen af dette australske Rhôneblend."
93 POINTS
14. august 2019
93 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"An absolute beauty driven by shiraz and dressed by grenache, mataro and viognier. Concentrated blackberry fruit aromas and flavors with impressive flow and build. Spicy complexity and super fresh. Drink now. Screw cap."