2015 Drouhin Dundee Hills Pinot Noir

USA
Oregon
10 mdr.
3/4 ltr.
DKK 449,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
En vin, der indtager alle sanser fra starten, den rammer glasset. Forførende duft af friske røde bær. Vinen føles som det blødeste silke i munden og er spækket med hindbær, jordbær, kirsebær, roser og violer. Et skønt fast syrebid giver vinen kant og leder tankerne hen mod en stor ungdommelig Gevrey Chambertin fra Bourgogne. En vin, man bliver blød i knæene af.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Drouhin
Land
USA
Område
Oregon
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
10 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Alkohol
14,10%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Det er sjældent, man møder oversøisk Pinot Noir med samme nerve og intensitet som Bourgogne. Man kan så diskutere, om dette er meningen, men når man taler om Pinot Noir, er det helt klart Bourgogne, der har sat standarden i flere hundrede år og formentlig også vil gøre det i fremtiden, hvilket ikke er nogen tilfældighed.

Domaine Drouhin har dog fået den klassiske Bourgogneopdragelse ind med modermælken. Veronique Drouhin, der står for vineriet, er datter af legendariske Robert Drouhin fra Bourgogne, og hun producerer utroligt flotte Pinot Noir-vine, der har Bourgognes nerve og karakter uden at være den rene kopi.

Domaine Drouhins første årgang på markedet var årgang 1988, selv om vineriet egentlig først blev færdiggjort i 1989. Filosofien i Oregon minder bemærkelsesværdigt meget om filosofien i kældrene i Beaune, hvor det er terroiren, der bestemmer de enkelte vine og årganges karakter. Heller ikke her bliver naturens orden, eller i visse årgange uorden, forstyrret.
Druerne plukkes altid tidligt om morgenen, så man sikrer sig, at de ikke begynder at "svede", inden de når ind til vineriet. Her håndsorteres druerne 1-2 gange, før de presses, og gæringen sættes igang. Efter at første gæring transporteres druerne via tyngdekraften over i fadene, hvor den naturlige andengæring går igang uden indgriben fra kældermesteren. Vinen lagrer efterfølgende 12-15 måneder i delvist nye fade
(cirka 20%) og delvist gamle fade, der er udvalgt af Maison Joseph Drouhin. Brugen af nye fade er bevidst begrænset for ikke at overdøve vinens karakter, men derimod lade den træde frem i al sin pragt med sin cremede og intense karakter af røde bær.
En vin, der indtager alle sanser fra starten, den rammer glasset. Forførende duft af friske røde bær. Vinen føles som det blødeste silke i munden og er spækket med hindbær, jordbær, kirsebær, roser og violer. Et skønt fast syrebid giver vinen kant og leder tankerne hen mod en stor ungdommelig Gevrey Chambertin fra Bourgogne. En vin, man bliver blød i knæene af.
25. oktober 2018
5 Stjerner af Jesper Bo Bendtsen - SMAG PÅ VIN
"I en ’blinder’ vil mange sætte en god sum penge på, at vi her er i Bourgogne – men vi er både tæt på og ganske langt fra. I det kølige Oregon har Domaine Drouhin, der har indtil flere marker spredt ud over Bourgogne, investeret i vinmarker, hvorfra de laver vin efter burgundisk filosofi og standard. Og det har vist sig at være en glimrende idé.

Denne fra Dundee Hills har for druetypen en mere tæt og intens farve. Næse med masser af røde bær – hindbær, let kirsebær, florale noter, efterårsmuld og diskret fad. I smagen er den let med fin rød frugt som modne hindbær, tranebær, let krydderi og smukt understøttende fad. Let vin med frisk syre og let tannin. Pæn længde på eftersmagen. Stor amerikansk elegance."


Vurderet ved tilbudspris 350,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
11. maj 2018
5 STJERNER - 94+ POINT af Niels Lillelund i Jyllands-Posten
"Av. Men helt løgn er det ikke, og det var ret tydeligt, når man smager de to terroirs mod hinanden. Og selv om terroir er et frygtelig slidt ord, så er det netop, som om druen her føler sig anderledes hjemme i Oregon.

Det mente familien Drouhin også, da de sidst i firserne etablerede sig her. Det velrenommerede og stærkt kvalitetsbevidste firma har jorder overalt i Bourgogne, og deres stil er ubetinget den elegante og feminine, og man kan ikke skabe en Drouhin hvorsomhelst. Derfor er det også interessant, at netop Drouhin søgte til Oregon, men når man smager deres vin herfra, kan man genkende husets stil. Og den vin kunne de ikke have lavet i Californien. Det er Veronique Drouhin, der dirigerer arbejdet i USA, og det gør hun fremragende og med sikker hånd.

Mængder af bær, skovbund, lethed, elegance. Ganske poleret vin, men den har masser af autentisk charme. 94+ point."