2015 Drouhin Dundee Hills Pinot Noir, 3/4 ltr. Domaine Drouhin
Før musen henover billedet for at zoome
Det er sjældent, man møder oversøisk Pinot Noir med samme nerve og intensitet som Bourgogne. Man kan så diskutere, om dette er meningen, men når man taler om Pinot Noir, er det helt klart Bourgogne, der har sat standarden i flere hundrede år og formentlig også vil gøre det i fremtiden, hvilket ikke er nogen tilfældighed.

Domaine Drouhin har dog fået den klassiske Bourgogneopdragelse ind med modermælken. Veronique Drouhin, der står for vineriet, er datter af legendariske Robert Drouhin fra Bourgogne, og hun producerer utroligt flotte Pinot Noir-vine, der har Bourgognes nerve og karakter uden at være den rene kopi.

Domaine Drouhins første årgang på markedet var årgang 1988, selv om vineriet egentlig først blev færdiggjort i 1989. Filosofien i Oregon minder bemærkelsesværdigt meget om filosofien i kældrene i Beaune, hvor det er terroiren, der bestemmer de enkelte vine og årganges karakter. Heller ikke her bliver naturens orden, eller i visse årgange uorden, forstyrret.
Druerne plukkes altid tidligt om morgenen, så man sikrer sig, at de ikke begynder at "svede", inden de når ind til vineriet. Her håndsorteres druerne 1-2 gange, før de presses, og gæringen sættes igang. Efter at første gæring transporteres druerne via tyngdekraften over i fadene, hvor den naturlige andengæring går igang uden indgriben fra kældermesteren. Vinen lagrer efterfølgende 12-15 måneder i delvist nye fade
(cirka 20%) og delvist gamle fade, der er udvalgt af Maison Joseph Drouhin. Brugen af nye fade er bevidst begrænset for ikke at overdøve vinens karakter, men derimod lade den træde frem i al sin pragt med sin cremede og intense karakter af røde bær.
Vis mere
Vis mindre

2015 Drouhin Dundee Hills Pinot Noir, 3/4 ltr. Domaine Drouhin

Varenummer: 1808620915
DKK 450,00
(DKK 360,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDomaine DrouhinLandUSA
OmrådeOregonType/FarveRødvin
Årgang2015Drue100% Pinot Noir
Fadlagring10 mdr.DyrkningTraditionel
Riedel glasPinot NoirServeringsforslag Lyst kød
Fjerkræ
Alkohol 14,10%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12
Smagekommentarer
En vin, der indtager alle sanser fra starten, den rammer glasset. Forførende duft af friske røde bær. Vinen føles som det blødeste silke i munden og er spækket med hindbær, jordbær, kirsebær, roser og violer. Et skønt fast syrebid giver vinen kant og leder tankerne hen mod en stor ungdommelig Gevrey Chambertin fra Bourgogne. En vin, man bliver blød i knæene af.
Glas der passer til vinen
Veritas Old World Pinot Noir 6449/07, Riedel
Vinum Bourgogne Rouge 6416/7 Riedel
recommend
21-10-2018
5 Stjerner af Jesper Bo Bendtsen - SMAG PÅ VIN
05-05-2018
5 STJERNER - 94+ POINT af Niels Lillelund i Jyllands-Posten

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk