2015 De Lisio Quarterback

Australien
South Australia
18 måneder
3/4 ltr.
DKK 199,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har tydelige toner af lakrids, mørk chokolade, modne bær og krydderier. Dette går igen i den imødekommende og direkte smag, der munder ud i en nuanceret eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
De Lisio Wines-Vine Control Pty Ltd
Land
Australien
Område
South Australia
Underområde
McLaren Vale
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
20% Merlot
23% Grenache Noir
30% Cabernet Sauvignon
27% Shiraz
Fadlagring
18 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Shiraz
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
15,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Det var drømmen om at skabe sin egen vin, der fik Tony de Lisio til i starten af år 2000 at opsige sit job på en vingård i McLaren Vale. Tony havde gennem de sidste 25 år arbejdet med vin, først i vinmarken som viticulturist og efterfølgende i vineriet som ønolog. Dette arbejde har bibragt ham en masse erfaring og holdninger, som han, med sit eget udtryk, i dag tapper på flaske.

Filosofien på vingården er enkel, da fokus ligger på at frembringe så gode druer som overhovedet muligt, for så efterfølgende at manipulere så lidt som overhovedet muligt med dem i vineriet. Resultatet er tætte og rige vine, som stemmer overens med områdets terroir. Tonys særkende ligger i renheden, da vinene på trods af sin fylde, stadig har en meget ren og afbalanceret frugt.


Druerne til Quarterback bliver hentet fra samme område som Krystina Shiraz. Området, som ligger 3 km nord for landsbyen McLaren Vale, består af ialt 81 hektar vinmarker, hvoraf størstedelen af disse vinmarker leverer druerne til Quarterback.
Duften har tydelige toner af lakrids, mørk chokolade, modne bær og krydderier. Dette går igen i den imødekommende og direkte smag, der munder ud i en nuanceret eftersmag.
Når druerne er blevet presset, sænkes temperaturen i tankene, så mosten kan hvile i 24 timer, før gæringen sættes i gang. Gæringen finder sted over 7–10 dage, hvor mosten dagligt pumpes rundt for at skabe et optimalt udtræk af farve samt dufts- og smagsaromaer.  Når gæringen er tilendebragt, lægges vinen på franske egetræsfade  (10% nye og 90% gamle), før den endelige udvælgelse finder sted. De fade, som bliver udvalgt til denne cuvée, bliver blandet, og vinen lægges yderligere seks måneder på fad, før den aftappes og frigives til salg.