2015 Cotes-du-Rhone Blanc, 3/4 ltr., Domaine le Clos du Caillou, AOP
Før musen henover billedet for at zoome
Domaine le Clos du Caillou ligger ved byen Courthézon, nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Jorden er fyldt med store rullesten og sand, så man har det perfekte udgangspunkt for at fremstille stor Châteauneuf-du-Pape. Det har da også været målet, siden familien Pouizin og Vacheron stiftede domainet i 1956, og betragter man deres vine i dag, er det ikke uden grund, at vinkendere verden over anser slottet som værende blandt de tre bedste i distriktet.

Domainet består i alt af 58 ha vinmarker, hvoraf de 8 er beliggende i Châteauneuf-du-Pape. I princippet kunne de resterende 50 ha også godt have været indlemmet i Châteauneuf-du-Pape, da de kun er adskilt fra distriktet af et gammel stengærde. Historien fortæller dog, at den daværende ejer ikke ville betale de afgifter, som en ophøjelse af jordene til Châteauneuf-du-Pape krævede i 1923, og at det er derfor, jordene kun bærer status af Côtes du Rhône.

Fakta er dog, at domainets Côtes du Rhône Villages og Côtes du Rhône Reserve fuldt ud er på højde med flere af de bedre Châteauneuf-du-Pape vine.

Druerne til Caillous Côtes du Rhône Blanc høstes fra en parcel med klassisk Châteauneuf-du-Pape jord. Dette betyder, at selve jordbunden består af en blanding af ler og sand med et lag af rullesten øverst. Specielt laget af rullesten er af en stor betydning for vinens karakter, da de opsuger varmen om sommeren for så igen at afgive den om vinteren. Dette bevirker, at modningen fortsætter om natten, hvilket giver en mere fyldig og kompleks vin end under normale omstændigheder.  
Vinifikation
Druerne presses nænsomt via et 4 timers langt presseprogram. Mosten afkøles til 10 grader, mens den bibeholder sin bærmekontakt natten, hvorefter den lægges på ståltanke, hvor den alkoholiske gæring finder sted. Vinen lagrer derefter uden at gennemgå en malolaktisk gæring i 2 – 3 måneder, inden den tappes på flaske.
Vis mere
Vis mindre

2015 Cotes-du-Rhone Blanc, 3/4 ltr., Domaine le Clos du Caillou, AOP

Varenummer: 1049870915
DKK 135,00
(DKK 108,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDomaine le Clos du CaillouLandFrankrig
OmrådeRhôneUnderområdeCôtes-du-Rhône
Type/FarveHvidvinÅrgang2015
Drue30% Clairette
55% Grenache Blanc
15% Bourboulenc
DyrkningBiodynamiske Druer
Serveringsforslag Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Oste - milde
Alkohol 14,50%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli12
Smagekommentarer
Meget ligefrem hvid Rhône med klassisk duft af passionsfrugt, fersken, pære og mineraler. Smagen er fyldig med en fin mineralitet, som er med til at afbalancere fylden.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk