2015 Clos d'Ora

Frankrig
Sydfrankrig
12 mdr.
3/4 ltr.
DKK 1.899,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er domineret af Grenache-druen med lækre toner af brombær, mørk peber, solbær og viol, som understøttes af Mourvedrens lækre parfumerede duft, og Syrah’ens syre og tannin struktur. En meget flot og autentisk vin med en lang og vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Minervois la Livinière
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
Grenache Noir
Syrah
Carignan
Mourvèdre
Fadlagring
12 mdr.
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
15,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.
Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gérard Bertrand er en stor mand med stor karisma.
Han var tidligere kendt og elsket i Frankrig som rugbyspiller. Men han besluttede at tage en ny udfordring op og lagde derfor støvlerne på hylden efter en lang, succesfuld karriere. I 1992 overtog han ledelsen af sin fars vingård, Domaine de Villemajou, med den målsætning, at han ville højne standarden, ikke bare for vingården, men for hele området Han vil være for Sydfrankrig, hvad Guigal er for Rhône. Et navn folk kan læne sig op ad, om end de ikke orker at sætte sig ind i detaljerne. Og han har et mere end unikt sortiment at gå på opdagelse i.
Siden overtagelsen har Gérard Bertrand nemlig investeret i endnu flere vinmarker, fordelt over regioner som Corbières, Minervois og Côteaux de Languedoc, så han i dag har hele 470 ha ”under fod”. Yderligere er han gået i partnerskab med 40 andre lokale producenter, som nøje følger hans visioner for kvalitet i vinmarken, for så - når høsten er overstået - at sælge druerne til ham.

Vi er meget stolte over at repræsentere Gérard Bertrands storslåede vine i Danmark – vine, der i Frankrig er listet på en stor del af landets trestjernede restauranter!

Clos d’Ora er en 9 ha stor vinmark, som Gérard Bertrand opdagede og købte i 1997. Herefter har han brugt ikke mindre end 17 år på at ændre vitikulturen, omlægge driften til biodynamik og omdanne det gamle hyrdehus, som lå om til vinmarken til et lille vineri med tilhørende meditationsrum, inden han så at sige ”gik i luften” med første årgang.
Det er netop det sanselige i Clos d’Ora, som Gérard Bertrand har ønsket at understøtte, da vinmarken er fuldstændig integreret i den omkringliggende natur, hvilket, dels giver en optimal biodiversitet, dels betyder, at man bliver slået at den totale ro der er på stedet. Deraf også navnet Ora, som på latin henviser til, at man hengiver sig i bøn.
Duften er domineret af Grenache-druen med lækre toner af brombær, mørk peber, solbær og viol, som understøttes af Mourvedrens lækre parfumerede duft, og Syrah’ens syre og tannin struktur. En meget flot og autentisk vin med en lang og vedvarende eftersmag.    
De enkelte druer vinificeres separat, dvs. Syrah afstilkes, og de hele bær ligges i tanke, hvor vægten fra de øverstliggende bær knuser de nederstliggende, hvilket frigiver mosten, og dermed sætter gæringen i gang.
Grenache og Mourvedre afstilkes derimod og presses nænsomt i en pneumatic presse, hvorefter mosten lægges på cementtanke, hvor gæringen finder sted ved lavere (20-22 grader) temperaturer.