2015 Chinati Classico La Misse di Candialle

Italien
Toscana
3/4 ltr.
DKK 160,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Meget aromatisk vin, som byder på noter af violer og søde kirsebær i sin duft. De bløde duftnuancer kunne få én til at tro, at vinen er let og delikat, men smagen eksploderer af velsmag, en fin syre og tanniner på tungen og gør denne Chianti til en stærk oplevelse. Den kan drikkes med det samme, men hvis du kan holde ud at gemme den i to-tre år, bliver du ikke skuffet over resultatet.
Specifikationer
Leverandør
Candialle
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Chianti Classico
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
Sangiovese
Malvasia Nera
Canaiolo
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling/Sangiovese
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Pastaretter
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Italienske Candialle ligger på den sydlige spids af det, der kaldes ‘Conca d’oro’, eller den gyldne bowle, i Chianti. Det er noget så sjældent som et italiensk vinhus ejet af en finne. Jarkko Peränen hedder han, og han skulle egentlig bare til Italien for at hjælpe med høste. I stedet endte han med at blive, og i 2002 købte han en lille gård i landsbyen Panzano i Toscana, og han har faktisk lavet vin i området lige siden.
Vinhuset ligger i en dal, som er formet som et amfiteater, hvilket formentlig er årsag til det gyldne tilnavn. Husets 35 hektarer syd- og sydvestvendte, skiferrige marker, med højdemeter fra mellem 300 og 360 meter, sikrer et perfekt terræn for den klassiske, krævende og sent modne drue Sangiovese. Det er således Sangiovese, der med 9,4 hektarer jord fylder mest hos Candialle, selvom her også vokser Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malvasia Nera og Canaiolo.

Peränen insisterer på at producere sine vine på en miljøvenlig måde, som tager udgangspunkt i at holde jorden sund. Vinhuset lever i et tæt samarbejde med de øvrige vinhuse i nærområdet, ikke mindst gennem Unione Viticoltori de Panzano, som er dedikeret til bæredygtig og miljøvenlig vinproduktion, og muligvis fører til, at hele regionen Panzano ender med at blive den første fuldstændig økologiske vitikulturelle region i hele Italien.
Meget aromatisk vin, som byder på noter af violer og søde kirsebær i sin duft. De bløde duftnuancer kunne få én til at tro, at vinen er let og delikat, men smagen eksploderer af velsmag, en fin syre og tanniner på tungen og gør denne Chianti til en stærk oplevelse. Den kan drikkes med det samme, men hvis du kan holde ud at gemme den i to-tre år, bliver du ikke skuffet over resultatet.
25. oktober 2019
4 STJERNER - 90 POINT af Morten Bundgaard i Jyllands-Posten
"Ren, klar og ligefrem Chianti med udpræget frugtige attributter. Vi taler om tyttebær og tjære, viol, morbær med lang peber. Også læder og tørrede urter underneden. Alkoholen er dejligt afdæmpet, smagen let og læskende. Mildt stemt tannin og fin længde."
Første gæring i cement tanke i 28 dage.
Lagret i 18 måneder på ubehandlede cementtønder.