2015 Chateau Le Breton Rouge., 3/4 ltr. SCEA Des Domaines Fontana, AOP
Før musen henover billedet for at zoome
Vi kender bedst den fornemme Bordeaux-verden med overdådige og store vinslotte, mænd i mørke og dyre jakkesæt, og hvor priserne på vinene er skyhøje. Priserne er steget de seneste mange år grundet høje Parker-point og ivrige asiatiske investorer. Men heldigvis findes der også de vine, som befinder sig under radaren. Det kræver hårdt arbejde at finde de gode og prisvenlige vine i Bordeaux, men det er ikke umuligt. Heldigvis! Man skal blot væk fra den ekstravagante venstrebred og de bedst kendte områder på højrebredden.

Chateau Le Breton og Chateau Bellevue er to små familieejede slotte på den nordøstlige side af Garonne-floden små 15 km. fra Saint-Emilion-by. Her er hverdagen en helt anden sammenlignet med de berømte kommuner, hvor en konstant pengestrøm fra en-primeur-salget er en selvfølge. Begge vinslotte lever en ukendt tilværelse uden for mediernes og negocianternes søgelys. Det er slotte, man kun finder ved at spørge sig frem via anbefalinger fra områdets bedste lokale producenter og restauranter. Det var da også sommelieren på Michelin-restauranten, Hostellerie de Plaince, som benævnte netop disse vine som nogle af Bordeaux’ best buys i dag.

Arbejdet i vinkælderen og vinmarkerne styres af Bernard Fontanas fire sønner. Det er en Bordeaux-familie, hvor alle har jord under neglene. Familien besidder fremragende marker, hvor jordbunden består af ler og kalksten, altså med samme formationer, som man også finder i Saint-Emillion. Det er jordbundsforhold, der er perfekt for Merlot-druen, som familien hovedsageligt dyrker.

Vinmarkerne er placeret på sydvest vendte skråninger i 120 meters højde, som gør, at druerne modner perfekt. Især kombinationen af de glimrende jordbundsforhold og vinmarkernes placering betyder, at kvaliteten er over normal AOC Bordeaux-status.

Le Breton er lavet hovedsageligt på Merlot, men oftest med 10% Cabernet Franc for at give en ekstra dimension og yderligere finesse til vinen.
Vinifikation
Druerne bliver nøje udvalgt fra de bedste og lavtydende vinstokke, for at give den mest koncentrerede frugt. Vinen gennemgår maceration i 30 dage med alkoholisk gæring på rustfrie ståltanke. Vinen bliver efterfølgende fadlagret.
Vis mere
Vis mindre

2015 Chateau Le Breton Rouge., 3/4 ltr. SCEA Des Domaines Fontana, AOP

Varenummer: 1029490915
DKK 100,00
(DKK 80,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørSarl Fontana VinsLandFrankrig
OmrådeBordeauxType/FarveRødvin
Årgang2015Drue Merlot
Cabernet Franc
DyrkningTraditionelRiedel glasCabernet / Merlot
Serveringsforslag Mørkt kød
Stegeretter
Alkohol 14,50%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Skruelåg
PakningKartonFlasker pr. Colli12
Smagekommentarer
”Seek, and you will find” lyder et bibelsk ordsprog. Mon ikke, at det også gælder vin? Der findes faktisk fremragende vine i Bordeaux, hvor man ikke skal tømme pengepungen, for at nyde dem. Du skal blot lede lidt. Chateau Le Breton er én af dem, og det er landvine med masser af charme. Dybrød kerne med flot lilla kant. Vinen byder sig til med masser af lækker blød Merlot-frugt og godt syrebid. Vinen har en flot indbydende aroma med noter af kirsebær og solbær.
Glas der passer til vinen
Veritas Cabernet/ Merlot 6449/0 Riedel
Vinum XL Cabernet 6416/00 Riedel
recommend
07-10-2017
4 STJERNER af Jørgen la Cour-Harbo i Nordjyske
25-09-2017
UGENS VINDER på aov.dk - Alt om Vin
23-09-2017
5 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
22-09-2017
5 STJERNER - GODT KØB af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
12-09-2017
4 TJEKTEGN af Henrik Steen Andersen i Politiken
01-09-2017
4 STJERNER - BEDST TIL PRISEN - SPIS BEDRE

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk