2015 Cantos de Valpiedra

Spanien
Rioja
3/4 ltr.
DKK 129,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af tobak, kokos, lakrids, brombær og blåbær. Smagen er elegant med medium fylde og en behagelig, blød eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Finca Valpiedra
Land
Spanien
Område
Rioja
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Tempranillo
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Tempranillo
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Fjerkræ
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Finca Valpiedra er en "udspringer" af det kendte Riojahus, Bodegas Valdemar, der generelt er kendt for at producere vin af suveræn kvalitet til lave priser.
Grundet den store succes har man valgt at udskille Finca Valpiedra sammen med Finca Antigua i La Mancha og Cosecheros y Criadores i Tierra de Castilla fra det oprindelige Bodegas Valdemar hus, så disse tre nu danner huset Familia Martinez Bujanda.
Finca Valpiedra - vingården med den stenede mark - blev bygget som en helt unik og topmoderne bodega i 1991 af familien Martinez Bujanda i det eksklusive Rioja Alta, kun 20 meter fra Ebro-floden.
Druerne til denne single vineyard-vin, der er "lillebror" til husets topvin, Finca de Valpiedra, dyrkes på 80 ha marker med en jordbund af sand og kalk i et klima med perfekt regnfald og solskin.
Duften har toner af tobak, kokos, lakrids, brombær og blåbær. Smagen er elegant med medium fylde og en behagelig, blød eftersmag.
2. november 2018
5 STJERNER i GASTRO
"Ren tempranillo, hvilket kommer til udtryk gennem de karakteristiske noter af rødbede og brombær. Det er et virkeligt saftigt glas vin, der trækker mundvand helt ned fra dybet og ud til læberne, mens eftersmagen af varme krydderier og vanilje supplerer den fuldmodne frugt nydeligt. Tanninerne er nydeligt afrundede og lægger sig blødt rund i mundhulen på behagelig vis, mens den høje syre leverer overraskende megen friskhed. Ganske imponerende niveau fra Rioja i denne prisklasse."
12 måneder på nye egetræsfade, hvoraf 70% er af amerikansk egetræ og 30% er af fransk.