2015 Cabernet Sauvignon Aconcagua Alto

Chile
Aconcagua Alto
12 mdr.
3/4 ltr.
DKK 209,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Den skønne duft afslører kølige klassiske Cabernet-dyder med blandt andet solbær, mint og sorte kirsebær. Smukt indrammet i bløde fad- og vaniljetoner.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Alto
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
88% Cabernet Sauvignon
5% Cabernet Franc
7% Petit Verdot
Fadlagring
12 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet Sauvignon / Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Bøf (på grillen)
Stegeretter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...
Den skønne duft afslører kølige klassiske Cabernet-dyder med blandt andet solbær, mint og sorte kirsebær. Smukt indrammet i bløde fad- og vaniljetoner.
91 POINTS
14. august 2019
91 POINT af Peter Winding på www.vinbladet.dk
"Stor, pirrende, parfumeret duft, let jordet og fyrnåle og solbær. Rank struktur, stor frugt der dækker over garvesyren, lang, frisk eftersmag med modne solbær med godt bid langt fremme."


Vurderet ved tilbudspris 160,- pr. fl. ved køb af 2 flasker