2015 Bouquet des Garrigues Blanc

Frankrig
Rhône
3/4 ltr.
DKK 180,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Forener den aromatiske intensitet fra Condrieu med Châteauneufs mere ligefremme frugt. Smagen er fyldig og intens med toner af gule roser, pinjekerner, pærer, abrikoser og akaciehonning i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Le Clos du Caillou/Earl Pouizin-Vacheron
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes-du-Rhône
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2015
Drue
20% Viognier
35% Clairette
30% Grenache Blanc
15% Bourboulenc
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Oste - milde
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Domaine le Clos du Caillou ligger ved byen Courthézon, nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Jorden er fyldt med store rullesten og sand, så man har det perfekte udgangspunkt for at fremstille stor Châteauneuf-du-Pape. Det har da også været målet, siden familien Pouizin og Vacheron stiftede domainet i 1956, og betragter man deres vine i dag, er det ikke uden grund, at vinkendere verden over anser slottet som værende blandt de tre bedste i distriktet.

Domainet består i alt af 58 ha vinmarker, hvoraf de 8 er beliggende i Châteauneuf-du-Pape. I princippet kunne de resterende 50 ha også godt have været indlemmet i Châteauneuf-du-Pape, da de kun er adskilt fra distriktet af et gammel stengærde. Historien fortæller dog, at den daværende ejer ikke ville betale de afgifter, som en ophøjelse af jordene til Châteauneuf-du-Pape krævede i 1923, og at det er derfor, jordene kun bærer status af Côtes du Rhône.

Fakta er dog, at domainets Côtes du Rhône Villages og Côtes du Rhône Reserve fuldt ud er på højde med flere af de bedre Châteauneuf-du-Pape vine.

Bouquet des Garrigues Rouge er ingen undtagelse. Vinen høstes på klassisk Châteauneuf-du-Pape jord med et stort indhold af rullesten, der holder på varmen om dagen og afgiver den igen til vinstokkene i de kølige nætter. Stilen er en lille smule mere tilgængelig end domainets andre vine, men på ingen måde en let vin.
Forener den aromatiske intensitet fra Condrieu med Châteauneufs  mere ligefremme frugt. Smagen er fyldig og intens med toner af gule roser, pinjekerner, pærer,  abrikoser og akaciehonning i eftersmagen.
14. februar 2017
5 STJERNER af Anders Halskov i Jyllands Posten
"Hvidvin fra neuf-producenten Clos du Caillou. Næse af hvide blomster og pære. Kraftig og meget fyldig mund, pæn syre og markant alkohol. Til osso buco bianco eller forloren skildpadde. Flot vin."
Druerne presses nænsomt via et 4 timer langt presseprogram. Mosten afkøles 10 grader, mens den bibeholder sin bærmekontakt natten over, hvorefter den lægges på ståltanke, hvor den alkoholiske gæring finder sted. Vinen lagrer derefter uden at gennemgå en malolaktisk gæring i 2 – 3 måneder, inden den tappes på flaske.