2015 Barolo Riva Leone

Italien
Piemonte
3/4 ltr.
DKK 219,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Fyldig duft, der følges op af en harmonisk og intens smag, fyldt med nuancer af trøfler og chokolade, tilsat et strejf af violer.
Specifikationer
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barolo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Nebbiolo
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Det siges, at enkelte vinbønder i italienske Piemonte stadig taler om en snu og ihærdig vinhandler, som handlede i bakkerne omkring byen Alba i slutningen af det 19. århundrede og begyndelsen af det 20. Han hed Riva Leone og var lidt af en karakter. Efter sigende var hans reaktion, når han smagte en ekstraordinært god vin til en vinsmagning, at spytte den ud og råbe 'Marca Leone!' - et udtryk, som skulle betyde noget i stil med den 'højeste kvalitet'. Riva Leones entusiasme for vin lever stadig i Piemonte - og med god grund. Her finder man Barolo, Barbera og Barbaresco. Piemonte betyder 'for foden af bjergene' og området ligger da netop også for foden af Alperne, hvorfor der ganske ofte opstår en del tåge. Det er her, den berømte drue Nebbiolo stammer fra: 'Nebbia' betyder 'tåge'. Alperne tager også de værste, kolde vinde fra nord, samtidig med, at bjergene tillader kølende briser om sommeren. Druerne får med andre ord lov til at modne langsomt under forholdsvis regulerede forhold.
Fyldig duft, der følges op af en harmonisk og intens smag, fyldt med nuancer af trøfler og chokolade, tilsat et strejf af violer.  
Vinstokkene er 20-40 år gamle. og druerne høstes med håndkraft medio oktober. De afstilkes og knuses, før de gæres i en blanding af fade og rustfrie ståltanke i 10-15 dage med daglige omrøring af "hat" og most. Når vinen er færdiggæret 1. og 2. gang, lagrer den 24 måneder på fad og et år på flaske. Fadlagringen foregår på ældre og nye egetræsfade, hvilket giver balance i vinen. Afslutningsvis filtreres vinen let før aftapning.