2015 Barolo La Serra

Italien
Piemonte
24 mdr.
3/4 ltr.
DKK 450,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Granatæble-farve med lidt mørkerøde toner. Der er både lidt violer, roser, søde krydderier og lakrids i duften. Intens i smagen, men meget elegant og rank. Server gerne svalet i Riedels nebbiolo-glas, så viser den alle sine kvaliteter.
Specifikationer
Leverandør
Marcarini
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barolo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Nebbiolo
Fadlagring
24 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Nebbiolo
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Stegeretter
Simreretter
Lagrede oste
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Det italienske barolohus Marcarini er lidt som en gammel motorcykel. Den kører måske lidt langsomt, er lidt umoderne, lækker olie og er i det hele taget upraktisk – ikke mindst i forhold til yngre, hurtigere og smartere modeller. Men den har charme og minder os om, at ikke alt er bedre, bare fordi at det er nyt. At en svunden tids måde at gøre det tingene bærer sin egen visdom.

Det er ikke ofte, at man finder Marcarini i overskrifterne. Til gengæld finder man dem Michelinrestauranterne i området, fordi kvaliteten er skyhøj og endda til overkommelige priser. Druerne kommer fra marken Brunate, én af de mest prestigefyldte i området. Her producerer huset vine efter lange traditioner og fordums tiders stolte principper.
Granatæble-farve med lidt mørkerøde toner. Der er både lidt violer, roser, søde krydderier og lakrids i duften. Intens i smagen, men meget elegant og rank.
Server gerne svalet i Riedels nebbiolo-glas, så viser den alle sine kvaliteter.
4. oktober 2019
4 STJERNER - 93 POINT af Morten Bundgaard i Jyllands-Posten
"Elegant vin båret frem af en kompleks frugt og magtfuld tannin. Meget klassisk i stilen. Svævende, transparent frugt fuld af varme krydderier, kirsebærsten medicinskab, læder og potpourri. Masser af bundtræk og harmoni, men den er alt for ung."
93 POINTS
5. august 2019
93 POINTS af Antonio Galloni på Vinous.com
"The 2015 Barolo La Serra is wonderfully silky, aromatic and refined, with all of the lift that is such a signature of this high-altitude La Morra site. Flowers, sweet red cherry, spice, tobacco and cedar are wonderfully delineated. Even more importantly, the aggressive tannins that once often penalized this wine are pretty much absent, a change Marcarini ascribes to gentler handling of the fruit during the initial part of fermentation. This is very nicely done."
Hvad angår vinproduktionsmetoder, er Marcarini stolte af at kalde sig "traditionalister". Udbyttet er lavt, og der plukkes kun fuldmodne druer.
Gæringen er strengt kontrolleret, og macerationen af mosten (med skindkontakt) varer i mindst fire uger. Når den malolaktiske gæring er afsluttet,lagrer vinen i mellemstore fade på 20/40 hl i mindst to år.