2015 Barbaresco

Italien
Piemonte
12 mdr.
3/4 ltr.
DKK 235,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot dybrød farve i glasset. med en fristende aroma af roser, fuldmodne, røde frugter, kirsebær og krydderier. Det hele gentager sig på tungen, hvor også ribs og sort peber blander sig.
Specifikationer
Leverandør
Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barbaresco
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Nebbiolo
Fadlagring
12 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir / Nebbiolo
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
De sidste 30-40 år har Piemonte nok været det mest anerkendte vindistrikt i Italien. Fortjenesten for dette skyldes mere Barolovinen end dens lillebror Barbaresco. Dette er lidt synd, da Barbaresco er en fremragende vin, som, specielt når Baroloen har et dårligt år, viser sin styrke. Grunden til dette er, at Nebbioloen på højene omkring landsbyen Barbaresco modnes tidligere end i Alba, og derfor har Barbaresco statistisk set flere store årgange end Barolo. Endvidere skal Barbaresco ikke gemmes så længe som Barolo for at vise sin storhed, hvilket for mange må betragtes som en fordel. Problemet er nok nærmere, at der ikke har været så mange individuelle producenter til at løfte navnet frem, som der er i Barolo, da en stor del af vinen bliver produceret af kooperativer. En af de producenter er Marchesi di Barolo der, som navnet antyder, blandt andet også producerer en Barolo.

Marchesi di Barolo har gennem generationer været anerkendt som en af de bedste producenter i området, og troskaben mod traditionerne og terroieren i området har været bemærkelsesværdig. Vinen herfra lagrer stadig hovedsageligt på slovenske egefade, men de nye franske egefade er så småt også begyndt at gøre sit indtog i kældrene.
Flot dybrød farve i glasset. med en fristende aroma af roser, fuldmodne, røde frugter, kirsebær og krydderier. Det hele gentager sig på tungen, hvor også ribs og sort peber blander sig.
Laves stadig efter de gamle traditioner, og vinen lagres som oftest på de traditionelle slovenske egefade i et år, hvorefter den får lov at hvile yderligere et år på flaske inden frigivelse.