2015 Assmannshausen Höllenberg

Tyskland
Rheingau
18 måneder
3/4 ltr.
DKK 575,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Let krydret og med strejf af nødder, røde og sorte bær i aromaen, tørrede svampe, malt og mineraler. Stram på tungen med touch af urter og saftige frugter, salt og kardemomme. En kompleks vin, som stadig har stort udviklingspotentiale.
Specifikationer
Leverandør
Chat Sauvage
Land
Tyskland
Område
Rheingau
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
18 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Grøntsagsretter
Tapas
Risotto
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Chat Sauvage er kort og godt lig med store ambitioner og små mængder.
Ejeren, Günter Schulz, er en rigmand fra Hamburg med
en stor forkærlighed for Bourgogne, som under et besøg i Rheingau i 1992 fik ideen til at lave en vin, der var lige så god som det bedste fra Bourgogne.
For at et sådant vovestykke skulle kunne lykkedes, var Günter Schulz helt bevidst om, at intet kunne spares, og at det derfor kun var de bedste vinmarker, som var interessante til et sådant prestigeprojekt.
Det er dog sjældent, at den type mark kommer til salg, og det var derfor først i år 2000, at han købte sin først parcel på vinmarken Johannisberger Hölle.
Siden er det blevet til 7,5 ha fordelt over seks vinmarker, hvoraf der på 60% dyrkes Pinot Noir, på 35% Chardonnay og på 5% Riesling.
På Chat Sauvages vinmarker holdes udbyttet nede på ca. 1 kg druer pr. vinstok. Man er yderst selektiv med, hvilke druer der går i mosten, så der håndsorteres både ved selve plukningen og ved ankomsten til vineriet.
Efter presningen foretages førstegæringen på ståltanke, hvorefter vinen - såvel de grønne som de blå druer - lægges på franske egetræsfade i 18 måneder, mens den malolaktiske gæring finder sted.
Chat Sauvages samlede årsproduktion ligger på ca. 28.000 flasker, fordelt på seks forskellige rødvine, én hvid, én rose og én sekt.

Assmannshäuser Höllenberg dækker i alt 37 ha vinmarker, fordelt mellem 15 forskellige vingårde, og for 90% af markens vedkommende tilplantet med Pinot Noir.
Mikroklimaet i vinmarken varierer naturligvis en del pga. markens størrelse. De bedste druer høstes som regel på de 65% af vinmarken, der har en syd-sydvestlig eksponering og en jordbund primært bestående af kvarts og skiferlag over en sandet og leret jordbund. Det er på denne del, at Chat Sauvage har købt flere mindre parceller, alle tilplantet med Pinot Noir. Historiske smagninger viser også, at vinmarken har været benyttet til dyrkning af denne druesort i flere århundrede, og selv særdeles gamle eksemplarer fra starten af det 19. århundrede har vist sig stadig at være en uovertruffen oplevelse at drikke.
Let krydret og med strejf af nødder, røde og sorte bær i aromaen, tørrede svampe, malt og mineraler. Stram på tungen med touch af urter og saftige frugter, salt og kardemomme. En kompleks vin, som stadig har stort udviklingspotentiale.
5. december 2019
5 stjerner af Thomas Rydberg på www.spritnyt.com
"Indelukket og let støvet næse. Med iltning bliver den defineret og viser framboises og pottemuld. Smagen er slank og ren med rensende syre og god længde. Rødfrugtet og frisk samt intens."
Vurderet ved tilbudspris 449,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
25. oktober 2019
4 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
"Fin pinot tone inklusive fløjl og behersket træ fra Rheingaus mest velanskrevne pinot noir-mark (også kaldet spätburgunder). Kunne godt gå for at være bourgogne. Let og elegant vin."


Vurderet ved tilbudspris 449,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
20. september 2019
ANBEFALET på www.vinexpressen.dk
"Også masser af kirsebær, lidt solbær, blommesten og blyant. En rigtig 2015er med en enorm koncentration, dybde og ekstraktrigdom. En alvorlig vin, der kræver tid på flaske. Fremragende"


Vurderet ved tilbudspris 449,- pr. fl. ved køb af 2 flasker.