2015 Arthur Chardonnay, 3/4 ltr. Domaine Drouhin
Før musen henover billedet for at zoome
Det er sjældent, man møder oversøisk Pinot Noir med samme nerve og intensitet som Bourgogne. Man kan så diskutere, om dette er meningen, men når man taler om Pinot Noir, er det helt klart Bourgogne, der i århundreder har sat standarden.

Man fornemmer Drouhins rødder i Bourgogne, når man smager deres vine fra Oregon. Veronique Drouhin, som styrer vineriet, er datter af legendariske Robert Drouhin fra Bourgogne og repræsenterer fjerde generation af den berømte familie. Domaine Drouhin Oregon har således fået den klassiske Bourgogne-opdragelse ind med modermælken. Stilen er burgundisk, men det er alligevel meget mere end det. Det er Oregon Chardonnay og Pinot Noir! Drouhin har sat barren højt siden deres første årgang blev frigivet tilbage i 1988. Selve vineriet stod først helt færdigt i 1989.

Filosofien i Oregon minder bemærkelsesværdigt meget om filosofien i kældrene i Beaune, hvor det er terroiren, der bestemmer de enkelte vine og årganges karakter. Heller ikke her bliver naturens orden eller, i visse årgange, uorden, forstyrret.
Druerne plukkes altid tidligt om morgenen, så man sikrer sig, at de ikke begynder at "svede", inden de når ind til vineriet. Her håndsorteres druerne 1-2 gange, før de presses og gæringen sættes i gang. Efter første gæring transporteres druerne, via tyngdekraften, over i fadene, hvor den naturlige andengæring går i gang helt uden indgriben fra kældermesteren.
Der bruges kun cirka 20% nye fade og ellers delvist brugte fade. Véronique ønsker ikke at camouflere vinens rene og umiddelbare frugt. Fadene er udvalgt af Maison Joseph Drouhin.

Arthur Chardonnay bliver lavet på druer dyrket på ejendommen i Dundee Hills. Druerne kommer fra 100% Dijon kloner fra Bourgogne, da det giver det bedste resultat. Vinstokkene er plantet i 1990, og Chardonnay har vist sig at modne perfekt på denne Oregon-jordbund. Véronique beskriver selv Arthur Chardonnay som en vin, der forener det bedste fra Chablis og Meursault. Vinen er opkaldt efter Véroniques søn. Mon ikke han en dag også hjælper til i vinmarken, som det jo ofte er tilfældet, når man er født med Bourgogne i blodet?
Vinifikation
Druerne bliver håndplukket og presset i hele klaser. En del af mosten gæres på 30% nye franske egetræsfade for at give kompleksitet til frugten. Det sker som langsom iltning gennem fadet. Resten bliver gæret og lagret på rustfrie ståltanke for at bevare en rank syre og friskhed. Til sidst blendes vinen og fadlagrer i 8 mdr. før frigivelse.
Vis mere
Vis mindre

2015 Arthur Chardonnay, 3/4 ltr. Domaine Drouhin

Varenummer: 1808550915
DKK 375,00
(DKK 300,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDomaine DrouhinLandUSA
OmrådeOregonType/FarveHvidvin
Årgang2015Drue100% Chardonnay
Fadlagring8 mdr.DyrkningTraditionel
Riedel glasOaked ChardonnayServeringsforslag Fjerkræ
Fisk - fede
Skaldyr (på grillen)
Alkohol 13,90%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Véronique Drouhin forener Chardonnays elegance og friskhed fra Bourgogne med den saftige og modne spændstighed fra Oregon. Duften har lækre toner af modne pære og æbler. Der er en rig og elegant tekstur, og vinen har en fin balance mellem fedme og mineralitet. Fremstår lidt som en stor Chablis i stilen.
Glas der passer til vinen
Veritas Chardonnay 6449/97 Riedel
recommend
02-11-2016
94 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk