2015 Arboleda Carmenere

Chile
Colchagua Valley
12 mdr.
3/4 ltr.
Før DKK 175,00
DKK 99,00
SparDKK 76,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har tydelige toner af søde krydderier, brombær og kirsebær. Smagen er frugtrig og blød med fede tanniner og en let sødme i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Arboleda Wines
Land
Chile
Område
Colchagua Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Carmenère
Fadlagring
12 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - milde
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Arboleda er kan bedst betegnes som Eduardo Chadwicks prestigeprojekt.
Huset er et "boutique-winery", som på godt dansk betyder et lille vineri. For det meste synonymt med høj kvalitet, hvilket de høje points, Arboleda allerede har opnået, illustrerer ganske godt. Ikke mindst flotte points fra den ellers Chilefjendtlige Robert Parker.
Arboleda er håndlavede enkeltmarksvine fra de bedste placeringer i den estimerede Aconcaguadal, hvorfra iconwines som La Cumbre og Founders Reserve også kommer.
Den stil, man søger med Arboleda, er distingverede vine med stor detaljerigdom og karakter, - lidt nærmere den gamle verden, end Chile generelt er kendt for og også lidt nærmere den gamle verden end f.eks. Errazuriz-vinene, der ellers allerede er kendte for ikke at være i den sædvanlige chilenske marmeladestil.
Arboleda, der blev grundlagt så sent som i 1999, er en del af en drøm, som Eduardo Chadwick og Robert Mondavi delte i deres fælles bestræbelser på at lave chilensk vin i verdensklasse - i dag materialiseret i Seña. Og Mondavi har om nogen selv været udfordringen igennem, da han i de tidlige 1970'ere kæmpede for anerkendelse til Californien.
Selve navnet Arboleda er spansk og betyder "at dyrke træer", hvilket skal ses som en hyldest til de oprindelige chilenske træer, som vokser på husets vinmarker.

Druerne til husets Carmenère kommer fra flere forskellige vinmarker, der alle er beliggende i Colchagua Valley, 200 km fra Santiago. Regionens klima er præget af tørre somre og regnfulde vintre, hvilket gør vinmarkernes lerede jordbund perfekt, da den holder på fugten fra de regnfulde vintre og frigiver den i de tørre somre.
Vina Errazuriz tilplantede vinmarkerne med Carmenere i 1997. Druesorter forveksles ofte med Merlot både i udseende og i duft og smag.
Duften har tydelige toner af søde krydderier, brombær og kirsebær. Smagen er frugtrig og blød med fede tanniner og en let sødme i eftersmagen.      
93 POINTS
21. august 2019
93 POINTS i Decanter Magazine
"Initially it's all about the oak, but rapidly the dark fruit arrives to conquer the nose and palate, accompanied by engaging notes of roasted Herbs and lifted by juicy, refreshing acidity. Drink 2017-2020."
Traditionel med ompumpning af vinen under gæringen samt lagring på 40% egetræsfade (80% amerikanske og 20% franske) i 12 måneder.