2014 Seresin Sauvignon Blanc Momo

New Zealand
Marlborough
3/4 ltr.
DKK 145,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har indsmigrende nuancer af citrus, tranebær og tropisk frugt. Smagen er fyldig med en ren eftersmag, der smukt afbalanceres af vinens syre.
Specifikationer
Leverandør
Seresin Estate Limited
Land
New Zealand
Område
Marlborough
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2014
Drue
100% Sauvignon Blanc
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling / Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Seresinnavnet har for mange år siden slået sig fast i filmbranchen, så filmproducent Michael Seresin, der bl.a. har film som Midnight Express, Fame og Harry Potter bag sig, fandt det også på tide at markere sig på vinfronten.
Og det har ikke været et dårligt valg...... Den internationale vinpresse har rost Seresin Estate til skyerne - og dette ikke uden grund. Seresins betagende hvide og røde vine har simpelthen sat New Zealands Marlborough-distrikt på verdenskortet.

Seresin Estate ligger i New Zealands bedste vinområde, Marlborough, på den nordlige spids af South Island. På trods af det maritime klima har den brede flodsænkning udmærket sig ved at være nærmest ideel til vindyrkning Den meget porøse jordbund med et højt indhold af grus giver perfekte dræningsforhold, hvilket er nødvendigt i det til tider temmelig regnfulde klima. Store sten på jordoverfladen reflekterer endvidere solens stråler og holder derved på varmen i Marlboroughs kølige og klare sommernætter.

Vingården er en af de mest moderne på New Zealand. Bygningerne er opført i flere niveauer, så druerne ankommer i det øverste niveau og ender i flasker på det nederste niveau. Vinen skal ved hjælp af tyngdeloven kunne løbe frit, så brug af pumpemaskiner ikke er nødvendigt. "Disse stjæler for mange smagskomponenter" siger husets winemaker.

Alle druerne på Seresin Estate, og også i vid udstrækning Momo-serien, dyrkes biodynamisk, og selv om phylloxera har været et stort problem i regionen, er det ikke alle Seresins vinstokke, der er podet på amerikanske rødder.

Seresin Estates etiketter er et kapitel for sig selv.
Menneskets basale værktøj er hånden, og det er netop den, der pryder forsideetiketterne på husets vinserie. Ingen ord, kun symbolet på styrke, dyrket af jorden og vejen.

Direkte oversat betyder Momo "Forår" på Maori, og det er med tankerne på denne årstid, at man på vineriet har skabt denne vin, der med sin ligefremme charme og friskhed leder tankerne mod den fornyelse, naturen foretager på denne årstid.

Druerne til Sauvignon Blanc Momo kommer fra flere mindre vinbønder i Wairaudalen, som traditionelt sælger deres druer til Seresin umiddelbart før, høsten går i gang.


Duften har indsmigrende nuancer af citrus, tranebær og tropisk frugt. Smagen er fyldig med en ren eftersmag, der smukt afbalanceres af vinens syre.
3. juni 2016
6 af 6 STJERNER på www.finansbureauet.dk
"Stringent Sauvignon Blanc med næsten Sancerre agtig præcision og finesse. Citrus og hø i den aromatiske næse og sprød mund med noter af grønne æbler og lime tilsat et tvist af eksotisk frugt i den lange eftersmag. Flot vin."
11. maj 2015
4 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
"Typisk new zealandsk sauvignon, væsentligt mere aromatisk end de to franskmænd, med tons af hyld og svedig armhule. Endnu en gang den perfekte asparges-vin."


Vurderet ved tilbudsprisen 100 v/ 6 fl.
87 POINTS
28. august 2019
87 POINT i The Wine Advocate
"Offers intense notes of gooseberries, freshly squeezed lemons, coriander seeds and grass.
Light-bodied with tons of citrus zing in the mouth, it has a lively acid backbone and nice, long, refreshing finish."
Traditionel vinificering i ståltanke.