2014 Seresin Chardonnay

New Zealand
Marlborough
3/4 ltr.
DKK 185,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Prægtig strågylden farve og perfekt balance i både duft og smag mellem syre og frugt.
Specifikationer
Leverandør
Seresin Estate Limited
Land
New Zealand
Område
Marlborough
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2014
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Oaked Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Krydrede retter
Fisk - fede
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Seresinnavnet har for mange år siden slået sig fast i filmbranchen, så filmproducent Michael Seresin, der bl.a. har film som Midnight Express, Fame og Harry Potter bag sig, fandt det også på tide at markere sig på vinfronten.
Og det har ikke været et dårligt valg...... Den internationale vinpresse har rost Seresin Estate til skyerne - og dette ikke uden grund. Seresins betagende hvide og røde vine har simpelthen sat New Zealands Marlborough-distrikt på verdenskortet.


Seresin Estate ligger i New Zealands bedste vinområde, Marlborough, på den nordlige spids af South Island. På trods af det maritime klima har den brede flodsænkning udmærket sig ved at være nærmest ideel til vindyrkning Den meget porøse jordbund med et højt indhold af grus giver perfekte dræningsforhold, hvilket er nødvendigt i det til tider temmelig regnfulde klima. Store sten på jordoverfladen reflekterer endvidere solens stråler og holder derved på varmen i Marlboroughs kølige og klare sommernætter.

Vingården er en af de mest moderne på New Zealand. Bygningerne er opført i flere niveauer, så druerne ankommer i det øverste niveau og ender i flasker på det nederste niveau. Vinen skal ved hjælp af tyngdeloven kunne løbe frit, så brug af pumpemaskiner ikke er nødvendigt. "Disse stjæler for mange smagskomponenter" siger Brian Bicknell.

Alle druerne dyrkes økologisk, og selv om phylloxera har været et stort problem i regionen, er det ikke alle Seresins vinstokke, der er podet på amerikanske rødder.

Seresin Estates etiketter er et kapitel for sig selv.
Menneskets basale værktøj er hånden, og det er netop den, der pryder forsideetiketterne på husets vinserie. Ingen ord, kun symbolet på styrke, dyrket af jorden og vejen.
Prægtig strågylden farve og perfekt balance i både duft og smag mellem syre og frugt.  
22. september 2017
5 STJERNER på www.vinstyrke2.dk
"Denne chardonnay har lige præcis det, en oversøisk udgave skal have: Frugt, fedme og fad - uden at det går over gevind.

I første omgang kan man have sine bange anelser, når man dykker ned i duften: Smørfedme, vanilje og karamel, toastet eg, banan og cheesecake … pyyyha. Men smagsmæssigt er vinen heldigvis behageligt nedtonet med kun en let fedme og friske nuancer af gule æbler, mango og vaniljekorn.

Syren balancerer fadtonerne forrygende flot og får vinen til at fremstå som en fornem krydsning mellem californisk chardonnay og hvid bourgogne."
7. marts 2016
6 AF 6 STJERNER af Claus Forrai på www.finansbureauet.dk
"Flot stålsat og stringent New Zealansk Chardonnay med næsten Chablis agtig kølighed og præcision. Floral næse og livlig mund med fin syre med toner af citrus og æble. Oplagt til røget laks."


Vurderet ved tilbudspris 300,- for 2 flasker.
Druerne håndplukkes, hvorefter de gæres på rustfrie ståltanke. Ca. 15% af vinen gennemgår en kort fadlagringsproces, hvilket tilfører vinen en dybere smag. En lille del af vinen gennemgår en ekstra gæring, den såkaldte malolaktiske gæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blødere mælkesyre.