2014 Saint-Joseph Blanc, Sainte Epine

Frankrig
Rhône
3/4 ltr.
DKK 479,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Friskhed og aromatisk kompleksitet i optimal balance. Fløjsblød på tungen, rig og fyldig og med en eftersmag, der bare bliver ved.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Saint-Joseph
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2014
Drue
100% Marsanne
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fjerkræ
Krydrede retter
Fjerkræ (på grillen)
Lagrede oste
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Delas Frères blev grundlagt i 1835 i Saint Jean Muzols, der ligger i hjertet af Saint-Joseph. I 1977 blev huset overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz, og med en god kapitalindsprøjtning har man i løbet af en årrække fornyet al vinifikationsudstyret og deslige, så Delas Frères i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere har man udvidet Delas’ kapacitet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at man – på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner – også opkøber en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i områderne.
Netop de store besiddelser af vinmarker, som Delas Frères har i Rhônedalen, er medvirkende til, at man i huset har vedtaget, at de varierende terroirs i de forskellige appellationer skal komme så godt som muligt til udtryk i de forskellige vine. En af årsagerne til Delas’ store succes går tilbage til 1997, hvor den unge ønolog, Jacques Grange, blev ansat. Jacques Grange er født og opvokset i Bourgogne, og han har gennem sin relativt korte karriere været stærkt medvirkende til den renæssance, Rhône-distriktet har haft, og han er samtidig manden bag flere af distriktets 100 points-vine. Siden Jacques’ entré i Delas’ kældre, er der på det nærmeste sket en revolution med vinene, og efter tidligere at have stået i skyggen af store huse som Guigal, er Delas Frères nyere årgange kommet med i Rhône-områdets fornemste vinelite. Og ikke nok med det – de er samtidig i et langt mere rimeligt prisleje.
Friskhed og aromatisk kompleksitet i optimal balance. Fløjsblød på tungen, rig og fyldig og med en eftersmag, der bare bliver ved.