2014 Pathway Pinot Noir

New Zealand
Marlborough
3/4 ltr.
DKK 150,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er fyldt med søde kirsebær, tilsat diskrete toner af krydderier. Smagen er elegant og afbalanceret med en bærdomineret eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Winegrowers of ARA
Land
New Zealand
Område
Marlborough
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Winegrowers of Ara består af en gruppe vinproducenter, der i 2002 gik sammen for via fælles kræfter og kapital at opbygge et vineri, der kombinerede den nye viden og teknologi med de gamle dyrkningsprincipper.
Ara ligger i det berømte Marlborough-område, og huset har i dag 420 ha vinmarker, men da man i alt råder over 1.600 ha jord er der basis for fremtidig udvidelse..
Til at styre arbejdet i markerne og den efterfølgende produktionsproces har Ara hyret Dr. Damien Martin fra vinuniversitet i Bordeaux - en herre, der tidligere har skabt betydelige resultater i New Zealand.

Umiddelbart er klimaet mildt med lange solrige dage, men om aftenen sænker køligheden fra havet sig, hvilket er med til at give vinen en frisk syre og sprødhed.
Jordbunden består af en blanding af grus og ler, hvilket giver en god dræning samtidig med, at den kan lagre overskydende vand til senere brug.

Druerne til Pathway kommer fra flere forskellige af Aras vinmarker.
Duften er fyldt med søde kirsebær, tilsat diskrete toner af krydderier. Smagen er elegant og afbalanceret med en bærdomineret eftersmag.  
Druerne afstilkes, hvorefter de overføres til ståltanke uden at blive kværnet eller presset. Her ligger de ved 8 grader i 5- 7 dage, før temperaturen hæves til 28 grader, og gæringen sættes i gang med skallerne. Den alkoholiske gæring efterfølges af en malolaktisk gæring, der ligeledes finder sted på tankene, hvorefter en del af vinen lægges på delvist nye egetræsfade i seks måneder, inden den endelige blanding foretages, og vinen filtreres og tappes på flaske.