2014 Max Reserva Cabernet Sauvignon

Chile
Aconcagua Valley
12 mdr.
3/4 ltr.
DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
En utrolig kompleks og nuanceret oplevelse med en smagskoncentration af solmoden Cabernetdrue, smukt understøttet af et strejf af fransk eg. Duften domineres af solbær i en helt speciel ren stil, som er kendetegnende for de allerbedste chilenske vine.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
87% Cabernet Sauvignon
7% Cabernet Franc
6% Petit Verdot
Fadlagring
12 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet/Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...
En utrolig kompleks og nuanceret oplevelse med en smagskoncentration af solmoden Cabernetdrue, smukt understøttet af et strejf af fransk eg. Duften domineres af solbær i en helt speciel ren stil, som er kendetegnende for de allerbedste chilenske vine.
1. september 2017
4 TJEKTEGN af Henrik Steen Andersen i Politiken
"Fadpræget rødvin – markant vaniljetone af fadet i duften. Mørke (sol)bær og eukalyptus. En del tannin signalerer Cabernet Sauvignon. Pænt kølig og rank stil."


Vurderet ved tilbudspris 90,- pr. fl. ved køb af 2 flasker.
3. januar 2017
4 STJERNER af Rolf Madsen i Berlingske
"Urt, solbær og støvet landevej. Kraftig og rig i munden med et strejf af vanilje og et lille syrebid i finalen. Den sædvanlige og stabile kvalitet fra Errazuriz."


Vurderet ved tilbudspris 100,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
90 POINTS
21. august 2019
90 POINTS i Wine & Spirits
Vinen lagres i 12 måneder på fade af fransk eg.