2014 Macizo Tinto

Spanien
Catalunya
3/4 ltr.
DKK 189,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Specifikationer
Leverandør
Vins del Massis
Land
Spanien
Område
Catalunya
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
25% Merlot
75% Syrah
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Fundamentet til projektet blev lagt, da Belen Sanchez inviterede Benjamin Romeo og Fernandez Bengoa ned til sin føderegion i Massis del Garraf for at vise dem det, hun følte var et enormt uforløst potentiale for produktion af hvidvine i verdensklasse.
Egentlig blev både Benjamin og Fernandez overbevist under deres første besøg, men der skulle gå yderligere to år med at finde de rigtige parceller, inden de i 2008 for alvor gik i gang. Idéen var fra begyndelsen at benytte sig af de lokale druer, hvor man ville kombinere fylden fra Grenache med syren fra Xarel-lo.
Xarel-lo kommer fra tre parceller. El Pou og El Badell, som ligger i landsbyen Olesa de Boneswall, og La Vinya Petite, som ligger med sine ca. 80 år gamle stokke lige oven for byen på nogle af områdets højest beliggende vinmarker.
Grenache kommer fra en lille parcel ved navn Terra Alta, som består af seks nord/ nordøstvendte terrasser.
Jordbunden er primært kalk, hvilket fungerer som en stor svamp, der holder på regnvandet, når det er nødvendigt, og afgiver det igen, når det er påkrævet. På den måde er der en konstant optimal regulering af væde til vinstokken.  
Vinifikation
Klaserne afstilkes og kværnes, inden mosten kommer på 100% nye franske egetræsfade, hvor den gennemgår såvel den malolaktiske som den alkoholiske gæring. Efterfølgende lagrer vinen i syv måneder, inden den klares, filtreres og tappes på flaske.