2014 Hermitage, Domaine des Tourettes

Frankrig
Rhône
8 mdr.
3/4 ltr.
DKK 699,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Resultatet er en kompleks og tiltrækkende vin med en duft af røde bær og et let krydret præg. Smagen er varm, kraftig og koncentreret, og afrundes smukt i en lang, nuanceret eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Hermitage
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
100% Syrah
Fadlagring
8 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Old World Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Vildt
Stegeretter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Hermitage har altid nydt anseelse som en af Frankrigs fornemste vine. I begyndelsen af det 19. århundrede opnåede avlerne i Hermitage bedre priser for deres vine end 1. Cru slottene i Bordeaux!

Vinene fra Hermitage har aldrig været bedre og mere vellavede end i dag, og det forekommer derfor som lidt af et paradoks, at så få vinnydere er opmærksomme på denne vins fremragende kvaliteter.

Delas Frères top Hermitage Domaine des Tourettes, stammer fra firmaets parcel i Les Bessards, der er den fineste i Hermitage.


Resultatet er en kompleks og tiltrækkende vin med en duft af røde bær og et let krydret præg. Smagen er varm, kraftig og koncentreret, og afrundes smukt i en lang, nuanceret eftersmag.
94 POINTS
21. august 2019
94 POINTS - ANBEFALET af Steven Spurrier i Decanter
"Perfumed and polished, a seductive Hermitage"
13. september 2017
5 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
"Typisk nordrhône i maskulin bordeaux-stil. Sort i glasset med noter af brombær, solbær, blåbær – og masser af tør lakrids, røg, peber, kød og fin mineralitet."


Vurderet ved tilbudspris 500,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
1. september 2017
5 STJERNER af Tim Vollerslev i BT
"Let krydret, behageligt tør, kraftig rødvin, flot, tæt, kompleks smag af kirsebær, lidt tranebær, blåbær, urter, svampe, lakrids, mokka, røget toast og vanilje."


Vurderet ved tilbudspris 500,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
7. juni 2017
TROPHY WINE WINNER ved International Wine Challenge 2017
"Aromas of herbes de Provence, cassis and fruit pastilles. On the palate, the silky, juicy tannins, plenty of finesse and dusty edges make this a textural delight."
21. april 2017
ANBEFALET på www.vinexpressen.dk
"Indtagende og laber næse med røde bær, ristet fad, chokolade, blyant og et lille strejf af nellike. Luftig og samtidig intens med flot struktur. Et brag af en vin. Anbefalet."


Vurderet ved tilbudspris 500,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
7. april 2017
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Svært år i Rhone, men alligevel en ganske vellykket vin. Intense sorte bær i duften. En meget fyldig Hermitage med masser af muskler. I smagen sorte kirsebær, lakrids, peber og vanilje. Flot kompleksitet men stadig meget ung. Lang afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 500,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
92 POINTS
14. august 2019
92 POINTS på eRobertParker.com
92 POINTS
30. august 2019
92 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"A beautiful 2014 that shares plenty of similarities to its big Brother, the 2014 Hermitage Domaine des Tourettes is medium to full-bodied, rich and nicely concentrated, with plenty of tannin, Integrated acidity and loads of black and blue fruits, graphite and crushed Herbs. It plays in the narrower frame that alle of the 2014s have, but is a terrific wine that I suspect will have two decades of longevity as well."