2014 Finca Antigua Crianza Unico

Spanien
La Mancha
3/4 ltr.
DKK 100,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Krystalklar og flot rubinrød vin med små, violette glimt hvor overfladen møder glassets sider. Vinens højintense aroma med mineralske noter af mynte og hint af yoghurt bliver fulgt op af let ristede noter. Fadlagringen på egetræ giver nuancer af krydderier som muskatnød, nelliker og tobak i en herlig og kompleks oplevelse. Mundfylden er behagelig blød og nærmest cremet rund. Den lette syre er velbalanceret og eftersmagen lang.
Specifikationer
Leverandør
Finca Antigua
Land
Spanien
Område
La Mancha
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
20% Merlot
20% Cabernet Sauvignon
10% Syrah
50% Tempranillo
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fisk - lys
Lyst kød
Oste - milde
Fjerkræ (på grillen)
Pastaretter
Risotto
Specifikation
Tempranillo
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Den nyeste satsning fra det anerkendte hus Martinez Bujanda hedder Finca Antiqua. Da de valgte at lancere dette projekt, satte de sig for at finde de mest velegnede vinmarker for at kunne producere en vin, der kunne markere sig blandt de bedste i verden set i perspektivet pris versus kvalitet.

Efter lang tids søgning, hvilket bragte dem rundt til de fleste egne af Spanien, fandt de 283 ha. beplantede vinmarker i provinserne Cuenca og Toledo. Markerne er beplantet med 115 hektar Cabernet Sauvignon, 88,5 hektar Tempranillo, 55 hektar Merlot og 24,5 hektar Syrah og er beliggende i en højde af 840-880 meter over havoverfladen. Klimaet i regionerne er velsignet med kolde nætter og varme solrige dage i slutningen af august og starten af september, hvilket er medvirkende til at druerne gennemgår en længere modningsperiode.

Når druerne er høstet bliver de kørt hen til det helt nye vineri, hvor de bliver bearbejdet før de bliver lagt på fade af amerikansk og fransk egetræ.

Finca Antigua høstes først i oktober på den 25 hektar store vinmark La Alfalfa. Efterfølgende afstilkes druerne før gæringen finder sted i rustfrie ståltanke over en periode på 16 dage, hvor hatten af drueskaller løbende presses ned i mosten. Efterfølgende lægges vinen på amerikanske egetrsæfade i 8 måneder, før den klares og tappes på flaske.
Krystalklar og flot rubinrød vin med små, violette glimt hvor overfladen møder glassets sider. Vinens højintense aroma med mineralske noter af mynte og hint af yoghurt bliver fulgt op af let ristede noter. Fadlagringen på egetræ giver nuancer af krydderier som muskatnød, nelliker og tobak i en herlig og kompleks oplevelse. Mundfylden er behagelig blød og nærmest cremet rund. Den lette syre er velbalanceret og eftersmagen lang.
22. november 2019
4 stjerner af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Sorte bær i duften. En tæt og krydret vin med masser af brombær, mocca og strejf vanilje i smagen. Pæn balance og længde."
Vinen er gæret i temperaturkontrollerede ståltanke med maceration i 16 dage og lagret i 15 måneder på amerikanske og franske egetræsfade.