2014 Errazuriz Pinot Noir Wild Ferment

Chile
Casablanca Valley
3/4 ltr.
DKK 165,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot duft af fersken, mint og kirsebær. Smagen er meget intens med modne blåbær, lakrids, mint og chokolade.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Casablanca Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...
Flot duft af fersken, mint og kirsebær. Smagen er meget intens med modne blåbær, lakrids, mint og chokolade.
12. juli 2016
4 STJERNER af Anders Halskov i Jyllands Posten
"Også reduktiv og tillige vegetal næse, så her skal der slynges og iltes grundigt, inden søde hindbær, hyldebær og grøftekant melder sig. Munden har spids syre og uintegreret tannin, men god frugt og er sandsynligvis bare lidt ung."
22. december 2015
4 STJERNER af Tim Vollerslev i BT
"Medium let rødvin, dejlig, rund og med lækker, saftig smag af modne mørke kirsebær, kaffe, krydderurter, toast og vanilje. Velegnet til: Serveres v. 17- 18 gr. til hygge uden mad, medium kraftige retter af andesteg, kalkun o. l."


Vurderet ved tilbudspris 125,- v/køb af 2 fl.
Druerne håndplukkes i marts/april, hvorefter de gennemgår gæring med skindkontakt i rustfrie ståltanke ved 24-30 grader. Derefter gennemgår de en anden gæring i 15 dage, for så at blive lagt på franske egefade i 10 måneder.