2014 Cote Rotie, 1.50 ltr., Seigneur de Maugiron

Frankrig
Rhône
1.50 ltr.
DKK 1.279,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb, næsten sort farve og en intens duft af lakrids, brombær og kirsebær samt lette røgede undertoner. Smagen er afbalanceret med en silkeblød og super koncentreret eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côte Rôtie
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
100% Syrah
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Old World Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Frugt og nødder
Bøf (på grillen)
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
1.50 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!
Dyb, næsten sort farve og en intens duft af lakrids, brombær og kirsebær samt lette røgede undertoner. Smagen er afbalanceret med en silkeblød og super koncentreret eftersmag.
Druerne håndplukkes og gennemgår gæringen i de traditionelle åbne cementtanke, hvor de først gennemgår 3 dages forgæring ved meget lave temperaturer. Derefter fortsættes gæringsprocessen, hvor man dagligt skubber "hatten" ned i mosten, hvilket giver et optimalt udtræk af fede tanniner, og pigment. Efter endt gæring lægges vinen på fade i 14-16 måneder, før den tappes på flaske.