2014 Chambolle Musigny, Vieilles Vignes

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 700,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Så dyb så dyb i duften med masser af tyngde og en indtagende parfume, med et væld af kirsebær, skovbær, skovbund og mineraler. I smagen er strukturen fuldstændig i harmoni med frugten. En meget stor vin, der løsner sindet.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Digioia-Royer
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Nuits
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Fisk - lys
Vildt
Oste - milde
Fjerkræ
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Det er lettere at forstå Domaine Digioia Royers vine, end det er at udtale navnet på domainet. (For god ordens skyld udtales det ”Dee- Joy-er”).
Første gang vi stødte på domainet var ved eventen ”Grand Jour de Bourgogne”, hvor vinene var det nye sort til smagningen i den lille landsby Chambolle. Selv om vinbonden Michel tydeligvis helst havde undgået al opmærksomheden, så var den uundgåelig. Vinen præsterede over niveau, og det til en pris der lå pænt under niveau. Og her kommer vi til domainets anden udfordring: at få fat i vinen. 90% sælges på allokeringer i endog meget små portioner til importører verden over. De sidste 10% sælges til lokale restauranter og besøgende på domainet. Den samlede produktion på 24.000 flasker bliver således solgt og afsendt allerede 1 måned efter frigivelse af årgangen.
Netop derfor virker det også ejendommeligt, at det først var i 2003, at Michel, efter at have taget over fra sine svigerforældre, besluttede sig for at kommercialisere sine vine.
Størstedelen af domainets 7 ha vinmarker er beliggende enten i Chambolle Musigny eller lige uden for, og det var først, da man i 2011 købte jord i Nuits Saint Georges, man bevægede sig lidt væk fra landsbyen.
Domainet er ikke certificeret økologisk. Det skyldes dog bondens manglende kommercielle indsigt, da der i dag hverken bruges pesticider eller herbicider. En forandring som Michel satte i værk straks efter, han havde overtaget ansvaret for vinmarkerne.
Stilen er rustik og meget klassisk, men med et stort fokus på terrioren og Pinot Noirs udtryk. Der bruges kun fade med en vis skepsis, og til domainets bedste vine, oftest kun brugte fade. Intet skal skjules – og det er der heller ingen grund til!
Michel ejer en parcel på 0,25 ha på en nordøstvendt skråning. Der er store mængder ler i jorden her, hvorfor vinene også virker rustikke og traditionelle i deres stil.
Druerne til denne vin hentes fra en yderst velplaceret parcel beliggende lige under Les Noirets, der rangerer som en af Chambolles bedste Premier Cru´er. De 0,69 ha, som Michel ejer, er tilplantet i 1930.
Så dyb så dyb i duften med masser af tyngde og en indtagende parfume, med et væld af kirsebær, skovbær, skovbund og mineraler. I smagen er strukturen fuldstændig i harmoni med frugten. En meget stor vin, der løsner sindet.
De afstilkes 100%, og mosten ligger med skindkontakt I 15 dage, før der presses. Herefter lægges vinen på 25% nye fade i 16 måneder, imens den alkoholiske og malolaktiske gæring fuldføres. Derefter sammenstikkes og aftappes vinen.