Nyhed

2014 Cava Gran Juve y Camps

Spanien
Penedès
42 mdr. sur lie
3/4 ltr.
Før DKK 350,00
DKK 249,00
SparDKK 101,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 350,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 249,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Let lys gul farve med en konstant mousse af små fine bobler. Duften har toner af pærer, safran, ristet brød, nødder og mineraler. Smagen er blød og elegant med en tør og meget vinøs eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Juve Y Camps Sa
Land
Spanien
Område
Penedès
Type/Farve
Champagne/mousserende
Årgang
2014
Drue
25% Chardonnay
25% Macabeo
10% Parellada
40% Xarel-lo
Fadlagring
42 mdr. sur lie
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Champagne
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fjerkræ
Skaldyr (på grillen)
Lagrede oste
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I den nordøstlige del af Spanien ved den catalanske middelhavskyst syd for Barcelona, finder man Penedés-området, Cava´ens hjemstavn.
Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Méthode Traditionelle, som også tidligere blev kaldt for Champagne-metoden. Grundvinen tilsættes således sukker og gær, hvorpå den tappes på tykke flasker for at gennemgå andengæring i minimum ni måneder. Jo længere tid vinen får lov til at ligge, jo flere smagsnuancer og jo finere mousse vil den færdige Cava opnå. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en art flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.
Firmaet Juvé y Camps, der blev grundlagt i starten af 1900-tallet, har siden da opnået ry for at være Spaniens bedste Cava-hus. Deres produktionsmetoder må dog også betegnes som absolut kompromisløse – her skyes ingen midler for at opnå den bedste kvalitet. Med denne mentalitet kan det ikke undre nogen, at Juvé y Camps gang på gang roses til skyerne, for eksempel af vinskribenten Robert Parker, som kort og godt siger "...Den bedste producent af mousserende vin i Spanien er Juvé y Camps...".

I 1970’erne var størstedelen af den cava, som blev solgt alt, alt for ung og alt for sød. Netop dette fik Joseph Juvé y Camps til at frigive en lille mængde cava, som ellers var henlagt til eget forbrug. Det lille specialparti blev sendt ud på det spanske marked for at teste, hvordan kunderne ville reagere på denne ældre, tørre og mere seriøse stil. Reaktionen var nærmest overvældende, og Reserve de la Familia var med sin konservative og mere seriøse stil med til at ændre såvel markedets som producenternes måde at se cava på. Med kravet på den nye stil kunne man ikke længere skjule et for højt udbytte, råd i druerne eller fejl i vinproduktionen bag en sød dosage, så flere og flere producenter begyndte at tage vitikulturen og vinproduktionen langt mere seriøs end hidtil – men Juvé y Camps var, er og forbliver ”førerhunden” på området!

Grand Juvé y Camps er Juvé y Camps absolutte prestigevin. Druerne kommer fra vinmarken Propietat d'Espiells, der med sit unikke terroir ikke alene er husets men også et af områdets absolutte topvinmarker. Terroiren kombineret med, at vinen vinificeres på samme måde som en prestigechampagne, bringer Cava Gran Juvé y Camps i toppen af sin appellation og dermed også i superligaen for mousserende vine.
Let lys gul farve med en konstant mousse af små fine bobler. Duften har toner af pærer, safran, ristet brød, nødder og mineraler. Smagen er blød og elegant med en tør og meget vinøs eftersmag.
23. november 2018
5 STJERNER i STATUS
"Består af de tre spanske ’champagne’-druer plus et skud chardonnay, der samlet giver en af de bedste cavaer, vi har smagt. Fyldig vin, der er frisk med både sødme og syre samt brød og honning i smagen. En perfekt allrounder til for- og hovedretter."
Produceret efter Methode Traditionelle, den oprindelige champagnemetode med 42 måneders flaskelagring, inden vinen degorgeres og frigives til salg.