2014 Castel Giocondo Brunello

Italien
Toscana
Mindst fire år
3/4 ltr.
DKK 450,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften stiger op fra glasset fyldt med kirsebær, brombær, peber og mineraler. Fyldig smag med en meget diskret sødme i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Tenute di Toscana Distribuzione S.R.L
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Montalcino
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
100% Sangiovese
Fadlagring
Mindst fire år
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Old World Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Beliggende i den vestlige del af kommunen Montalcino, mellem 280 meter og 410 meter over havoverfladen, er Castel Giocondo blandt de ældste ejendomme, som producerer Brunello di Montalcino.

Slottets totale jordareal er på 855 ha, fordelt på forskellige agrikulturer: 100 ha med årsafgrøder, 25 ha tilplantet med specielt udvalgte oliventræer, 203 ha med vinstokke, heraf bliver de 143 ha brugt til dyrkningen af Sangiovese.

Jordbunden på de 855 ha er typisk for Montalcino kommunen, nemlig meget varieret. Man kan faktisk finde mergel, limsten og sandsten, udover den ellers så lerede jord. Markerne er rige på ler og kalcium, typisk i de nederst beliggende marker, hvilket er en af faktorerne bag opnåelsen af velstrukturerede vine med en god "krop".

Det tørre og luftige vejr er typisk for Middelhavsområdet med sølle 750 mm regn om året, fordelt på forår og efterår. Ventilationen er gennem hele året konstant, hvilket er godt, da det ikke blot forhindrer tåge og frost, men også hjælper druerne til at modnes under sunde forhold.

Duften stiger op fra glasset fyldt med kirsebær, brombær, peber og mineraler. Fyldig smag med en meget diskret sødme i eftersmagen.
Lagres fire år, heraf mindst to år på slovenske og/eller franske fade og mindst 4 måneder på flaske.