2014 Bianchi Sparkling, 3/4  ltr., Valentin Bianchi
Før musen henover billedet for at zoome
Valentin Bianchi kom til Buenos Aires i 1910 som fattig italiensk emigrant. Han havde netop afsluttet sin læreruddannelse i Italien og drømte om at etablere sig i det nye land for at dyrke druer til vinproduktion, nøjagtig som man gjorde det i Puglia, hans fødeegn.

Efter en succesrig karriere som forretningsmand realiserede Valentin Bianchi endelig sin drøm i 1928, hvor han købte den lille vingård »El Chiche« i udkanten af byen. Midt i vinmarkerne byggede han først en gård til sig selv og sin kone, hvorefter han helligede sig sin store målsætning - at lave Argentinas bedste vin.

I dag er Valentin Bianchi blandt Argentinas tre bedste vinhuse. Stilen er klart italiensk inspireret - husets vine skal på ingen måde have en generel fransk eller italiensk karakter, men derimod udstråle deres helt egen stilart og personlighed. Kort beskrevet er de i forhold til argentinsk vin i almindelighed i besiddelse af en langt større detaljerigdom og afbalancerende syre.

Vinene høstes fra husets tre vinmarker, som er Finca Asti på 100 ha, beliggende vest for San Rafael, Finca Doña Elsa (opkaldt efter den nuværende ejer, Ricardo Valentin Bianchis bedstemoder) på 140 ha syd for San Rafael og endelig Finca Los Paredes på 105 ha, ligeledes vest for San Rafael. I sidstnævnte område udvider man løbende produktionen for at tilpasse sig den stadigt stigende efterspørgsel på husets vine.

Bianchi Sparkling - tidligere lanceret under navnet Las Paredes Sparkling - er Valentin Bianchis bud på en Champagne. Vinen er en blanding af Chardonnay og Pinot Noir.
Vinifikation
Druerne høstes tidligt om morgenen, når de har et sukkerindhold på 180-190 gram pr. liter, og fragtes til vineriet. Druerne presses nænsomt i en pneumatisk presse, hvorefter mosten transporteres over i små beholdere, hvor bundfaldet adskilles fra mosten. Mosten kommer på rustfrie ståltanke, hvor den gæres ud ved 17 grader, inden den stabiliseres. Efterfølgende tappes vinen på flaske, hvor andengæring foretages. Efter andengæring lægges vinen "sur lie" i et år, før bundfaldet fryses og skydes ud. Herefter foretages de sidste justeringer med liquour, og vinen frigives.
Vis mere
Vis mindre

2014 Bianchi Sparkling, 3/4 ltr., Valentin Bianchi

Varenummer: 1805810914
DKK 125,00
(DKK 100,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørValentin BianchiLandArgentina
OmrådeMendozaType/FarveChampagne/mousserende
Årgang2014Drue50% Chardonnay
50% Pinot Noir
DyrkningTraditionelServeringsforslag Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol 12,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Frisk afbalanceret vin med masser af frugt samt en let imødekommende sødme.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk