2014 Barolo La Serra

Italien
Piemonte
24 mdr.
3/4 ltr.
DKK 450,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Levende granatæblefarvet rødvin med mørkerøde toner, florale touch af violer og roser, søde krydderier og lakrids i duften. Emmer af kvalitet og intensitet, men er samtidig elegant og rank. Server gerne svalet i Riedels nebbiolo-glas, så viser den alle sine kvaliteter.
Specifikationer
Leverandør
Marcarini
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barolo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
100% Nebbiolo
Fadlagring
24 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Nebbiolo
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Stegeretter
Simreretter
Lagrede oste
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Det italienske barolohus Marcarini er lidt som en gammel motorcykel. Den kører måske lidt langsomt, er lidt umoderne, lækker olie og er i det hele taget upraktisk – ikke mindst i forhold til yngre, hurtigere og smartere modeller. Men den har charme og minder os om, at ikke alt er bedre, bare fordi at det er nyt. At en svunden tids måde at gøre det tingene bærer sin egen visdom.

Det er ikke ofte, at man finder Marcarini i overskrifterne. Til gengæld finder man dem Michelinrestauranterne i området, fordi kvaliteten er skyhøj og endda til overkommelige priser. Druerne kommer fra marken Brunate, én af de mest prestigefyldte i området. Her producerer huset vine efter lange traditioner og fordums tiders stolte principper.
Levende granatæblefarvet rødvin med mørkerøde toner, florale touch af violer og roser, søde krydderier og lakrids i duften. Emmer af kvalitet og intensitet, men er samtidig elegant og rank.
Server gerne svalet i Riedels nebbiolo-glas, så viser den alle sine kvaliteter.
Hvad angår vinproduktionsmetoder, er Marcarini stolte af at kalde sig "traditionalister". Udbyttet er lavt, og der plukkes kun fuldmodne druer.
Gæringen er strengt kontrolleret, og macerationen af mosten (med skindkontakt) varer i mindst fire uger. Når den malolaktiske gæring er afsluttet,lagrer vinen i mellemstore fade på 20/40 hl i mindst to år.