2014 Barolo Cru Cannubi, 1.50 ltr.

Italien
Piemonte
36 mdr.
1.50 ltr.
DKK 1.250,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Imponerende granatrød farve. Duften er meget behagelig med et væld af nuancer som roser, vilde hindbær, kanel, vanille, lakrids og trøfler. Smagen er meget harmonisk, hvilket blødgør dens struktur og sikrer, at alle smagsindtryk giver en ubeskrivelig oplevelse.
Specifikationer
Leverandør
Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barolo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
100% Nebbiolo
Fadlagring
36 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir / Nebbiolo
Flasker pr. Colli
1
Serveringsforslag
Mørkt kød
Krydrede retter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
1.50 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Med domicil i byen Barolo er Marchesi di Barolo et af Piemonte-områdets store navne. Den lokale historie fortæller, at det var forfædrene til Marchesi Givlio Faletti, grundlægger af Marchesi di Barolo, der skabte den i dag så berømte Barolo-vin.

Det er de røde vine, der dominerer dette område, og de allerypperste produceres på skråningerne omkring Langhe-bjergene ved byen Alba. Det er her Barolo og Barbaresco vinene henter deres legendariske og næsten eksplosive kraft.

Som unge er vinene ret utilnærmelige med en enestående koncentration af ekstrakt, syre og tannin. Men med alderen udvikler de sig imidlertid til noget varmt og afrundet med en duft af roser, trøfler og lakrids.

Cannubi Cru-marken er den absolut fornemste i Barolo-området. Den strækker sig fra 230 til 309 meter over havets overflade og har et totalt areal på 30 ha, fordelt på 15 ejere, heriblandt Marchesi di Barolo.
I de år hvor vækstforholdene "kun" har været rigtigt gode, bruges Cannubi-druerne fra Marchesi'ernes lod til deres "almindelige" Barolo'er, stadig fordelt efter kvalitet. Kun i de år, hvor vækstforholdene har været exceptionnelle, bruges mosten fra Nebbiolo-druerne til Cru Cannubi-vinen
Imponerende granatrød farve. Duften er meget behagelig med et væld af nuancer som roser, vilde hindbær, kanel, vanille, lakrids og trøfler. Smagen er meget harmonisk, hvilket blødgør dens struktur og sikrer, at alle smagsindtryk giver en ubeskrivelig oplevelse.
Druerne håndplukkes og presses omhyggeligt, hvorefter mosten lagres tre år, dels på små, nye egetræsfade, dels på lidt ældre og større fade. Vinen slutter af med yderligere to år på flaske, inden den frigives.