2014 Barolo Cerretta

Italien
Piemonte
3/4 ltr.
DKK 669,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af kakao, krydderurter og kaffe. Smagen er tæt og rustik med mere mørke toner af chokolade, lakrids og modne bær. En klassisk barolo.
Specifikationer
Leverandør
G.D. Vajra
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barolo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
100% Nebbiolo
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Nebbiolo / Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo.
G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.
Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne.
På trods af sit elegante og kølige stil bør Vaira betragtes som en traditionalist for området, dog med visse modificationer da han bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8%).

Vinmarken Cerretta er opdelt i to plots. Det ene beliggende på sydøstvendte skråninger og det andet på sydvestvendte skråninger. Umiddelbart har de to plots samme betingelser, hvor den øverste del af jorden er yderst fattig på næringsstoffer, og hvor vinstokken konstant stresses pga mangel på vand, hvorfor rødderne søger dybere ned i jorden, hvilket giver en mere koncentreret vin med en større kompleksitet.
Duften har toner af kakao, krydderurter og kaffe.  Smagen er tæt og rustik med mere mørke toner af chokolade, lakrids og modne bær. En klassisk barolo.
Et kendetegn ved mosten fra Cerretta-vinmarken er, at den efter macerationen er meget lang tid om at starte sin alkoholiske gæring. Denne finder udelukkende sted ved hjælp af naturlig gær på tanke af rustfrit stål eller egetræ. Efter den alkoholiske gæring gennemføres også en malolaktisk gæring, hvorefter vinen lægges på store slovenske egetræsfade i op til 46 måneder.