2014 Barolo Brunate

Italien
Piemonte
24 mdr.
3/4 ltr.
DKK 500,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot rubinrød farve med inciterende, lokkende dufte af søde krydderier, balsamico, menthol, skovbund og sød tobak - ja man kan blive ved! Selv om det er nebbiolo, så har vinen varme toner og en cremet lang eftersmag. Det kan anbefales at serve vine let svalet i Riedels nebbiolo-glas.
Specifikationer
Leverandør
Marcarini
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barolo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
100% Nebbiolo
Fadlagring
24 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Nebbiolo
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Stegeretter
Lagrede oste
Vildt (fugle)
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Det italienske barolohus Marcarini er lidt som en gammel motorcykel. Den kører måske lidt langsomt, er lidt umoderne, lækker olie og er i det hele taget upraktisk – ikke mindst i forhold til yngre, hurtigere og smartere modeller. Men den har charme og minder os om, at ikke alt er bedre, bare fordi at det er nyt. At en svunden tids måde at gøre det tingene bærer sin egen visdom.

Det er ikke ofte, at man finder Marcarini i overskrifterne. Til gengæld finder man dem Michelinrestauranterne i området, fordi kvaliteten er skyhøj og endda til overkommelige priser. Druerne kommer fra marken Brunate, én af de mest prestigefyldte i området. Her producerer huset vine efter lange traditioner og fordums tiders stolte principper.
Flot rubinrød farve med inciterende, lokkende dufte af søde krydderier, balsamico, menthol, skovbund og sød tobak - ja man kan blive ved! Selv om det er nebbiolo, så har vinen varme toner og en cremet lang eftersmag.  
Det kan anbefales at serve vine let svalet i Riedels nebbiolo-glas.

Hvad angår vinproduktionsmetoder, er Marcarini stolte af at kalde sig "traditionalister". Udbyttet er lavt, og der plukkes kun fuldmodne druer. Gæringen er strengt kontrolleret, og macerationen af mosten (med skindkontakt) varer i mindst fire uger. Når den malolaktiske gæring er afsluttet,lagrer vinen i mellemstore fade på 20/40 hl i mindst to år.